Vrea copii cu tine, dar nu esti pregatita? Iata cea mai buna varianta de compromis!

168
Vrea copii cu tine

Ceasul nu ticaie intr-un cuplu la fel pentru ambii parteneri. In timp ce el vrea copii cu tine, tu nu te simti pregatita sa faci acest pas important. Bineinteles, la fel se poate intampla si invers. Femeia sa isi doreasca un bebelus, iar partenerul ei sa nu fie atat de incantat de conceperea unuia.

Daca esti in aceste situatii, cu siguranta te intrebi cum sa procedezi astfel incat sa nu iti dezamagesti iubitul, dar nici sa nu iei aceasta hotarare acum. Important este sa nu actionezi impulsiv atunci cand simti ca devine nerabdator si incearca sa puna presiune pe tine. Cea mai buna solutie in acest caz este compromisul, dar nu orice compromis, ci unul care va va ajuta pe amandoi sa va pregatiti pentru noua provocare. In plus, aceasta va reprezenta pentru voi si o sansa sa va dezvoltati pe plan personal, potrivit brides.com.

Vrea copii cu tine! Accepti sau nu?

Nu este un capat de lume daca el vrea copii cu tine, iar nu tu esti pregatita, asa ca nu ar trebui sa te gandesti din start la despartire. Primul pas este sa purtati o discutie deschisa in care sa ii spui ceea ce ai pe suflet. Nu trebuie sa iti fie teama ca il indepartezi de tine daca stii cum sa ii vorbesti din start.

Intr-adevar, este important sa fii pe aceeasi lungime de unda cu persoana iubita, dupa cum spune si Jane Greer, expert in relatii, dar nu in toate cazurile se intampla acest lucru, nu? De obicei, in astfel de situatii se nasc frustrari si resentimente care duc cu timpul la crearea unor fisuri in viata de cuplu.

Cum reactionezi daca iti spune ca vrea copii cu tine?

Asadar, ce este de facut daca el vrea copii cu tine, iar tu nu esti sigura de faptul ca vrei sa faci acum acest pas? Unde este calea de mijloc? Specialistul Greer spune ca trebuie sa descoperi cat de important este pentru partenerul tau sa aiba copii. Nu te opune din start dorintei lui, ci spune-i care este temerea ta. Trebuie sa vii cu un motiv serios pentru care nu poti acum sa faci un copil.

Daca el vrea copii, iar tu nu esti dispusa sa te avanti acum in aceasta provocare, pregateste un compromis. Va conta mult pentru iubitul tau sa vada ca incerci sa gasesti o solutie. Spre exemplu, daca el vrea copii cu tine acum, dar tu te gandesti sa ramai gravida peste 3 ani, poate ca ar trebui sa asteptati amandoi un an si jumatate. Astfel nu te vei mai simti presata de ceasul lui si nici el nu va trebui sa te astepte 3 ani. Puneti in balanta lucrurile astfel incat sa gasiti o solutie care sa va multumeasca pe amandoi.

Citeste si ce sa NU spui prietenilor cu copii. Exista cateva replici interzise pe care ar trebui sa le cunosti din timp.

Foto: Guliver

Comentarii