Cum sa prepari cel mai bun vin fiert pe care l-ai baut pana acum. Iata secretul!

80
vin fiert

Vinul fiert este una dintre cele mai populare bauturi ale sezonului rece, asa ca trebuie sa stii cum sa il prepari ca la carte. Este o adevarata desfatare pentru trup si suflet in zilele cu temperaturi scazute sa te rasfeti cu o cana de vin fiert. Mai adauga cativa oameni dragi, familie, prieteni ori iubit, dar si un film bun si reteta de relaxare este completa.

Cu siguranta ai mai facut pana acum vin fiert acasa, insa nicio reteta nu se compara cu cea pe care urmeaza sa ti-o dezvaluim in randurile urmatoare. Iata ce ingrediente iti asigura succesul si in ce consta metoda de preparare care chiar face diferenta.

Ingrediente necesare pentru vin fiert

  • o sticla de vin rosu – aproximativ 750 ml (demisec ori demidulce);
  • o portocala taiata in felii rotunde;
  • opt cuisoare;
  • doua bete de scortisoara;
  • doua stelute de anason;
  • doua-patru linguri de zahar;
  • un sfert cana de brandy (optional).

Pentru decor (optional)

Daca vrei sa ii impresionezi pe cei dragi cu un decor mai interesant, poti sa folosesti felii de portocale, de lamaie, bete de scortisoara, stelute de anason ori ramuri de brad.

Reteta de vin fiert: metoda de preparare

Combina toate ingredientele intr-un recipient potrivit, mai putin feliile de portocale, dupa care pune-l pe aragaz la foc mediu. Ai grija ca vinul sa nu inceapa sa fiarba, fiindca se va evapora alcoolul, ci tine-l asa pana cand incep sa se formeze mici bule pe marginea vasului. Dupa aceea, da focul mic si adauga feliile de portocala. Pune capacul si mai tine bautura pe foc inca 5 minute.

Strecoara vinul fiert in cani si decoreaza dupa preferinte. Savureaza-l neaparat cu oamenii dragi inimii tale. Optional, il poti servi alaturi de mere coapte, deliciul zilelor de iarna.

Cheers!

Descopera si daca iti afecteaza silueta bauturile preferate, incepand cu cafeaua si capuccino si pana la celelalte tipuri din „familie”. Iata cate calorii are cafeaua!

Foto: Guliver

Comentarii