Top 3 aplicatii de folosit la volan

54

Ce aplicatii sa folosesti pentru a-ti face experienta din trafic una mai frumoasa si cu cat mai putini nervi? In primul rand, sfatul nostru este nu folosesti niciodata telefonul cand esti la volan. Majoritatea accidentelor cauzate de folosirea telefonului mobil este din cauza mesajelor trimise si aplicatiilor folosite. Sunt mult mai multe victime decat in urma vorbitului la telefon.

TomTom este fostul aparat de GPS, acum direct pe smartphone. Are avantajul ca nu mai ai de carat si depozitat inca un gadget in torpedou. Hartile sunt foarte fidele, iar soft-ul include si alerte pentru radare si masini de politie. Aplicatie acopera 150 de tari, dintre care 48 din Europa. Nu e nevoie de conexiune la internet pentru ca GPS-ul sa functioneze. Dezavantajul este ca aplicatia costa, iar planul de tarifare nu este foarte felxibil. Primii 80 de km sunt gratuiti in fiecare luna. TomTom spune ca hartile pentru estul Europei s-au imbunatatit.

Waze este o alternativa gratuita a lui TomTom, ceva mai greu de descifrat la o prima utilizare. Ofera informatii foarte utile legate de aglomeratia din trafic, folosind date din telefoanele tuturor celorlalti utilizatori. Are avantajul ca optimizeaza traseul recomandat in timp real, e gratis, ofera si informatii despre obiectivele turistice, radare, masini de politie. Are si voce pentru navigar si le poti trimite localizarea aproximativa prietenilor tai. Dezavantajul este ca dureaza un pic mai mult pana iti dai seama cum se foloseste.

Carcorder este una dintre aplicatiile foarte utile, fiindca inlocuieste un gadget. Si anume, camerele de luat vederi. Acestea au devenit tot mai populare, mai ales in vest unde asiguratorii devin din ce in ce mai stricti. Astfel, soferii sunt nevoiti sa isi apere si dovedeasca nevinovatia atunci cand este cazul. De asemenea, se pot inregistra peisaje spectaculoase la rezolutii diferite.

 

Comentarii