Tiramisu- reteta originala: un desert spectaculos fara coacere

604
tiramisu-reteta originala

Cand ai invitati si vrei sa ii primesti cum se cuvine, cu un desert savuros, iti recomandam sa pregatesti un tiramisu – reteta originala. Sunt multe variante ale acestei prajituri. Indiferent de cea aleasa, sa fii sigura ca nu dai gres!

Gustul delicat oferit de tiramisu – reteta originala trezeste simturile. Datorita texturii spumei fine si a piscoturilor suculente si aromate, tiramisu este in topul deserturilor preferate in toata lumea.

La baza, tiramisu este o prajitura simpla, cu crema savuroasa si aroma deosebita de cafea. Desertul acesta se tine la rece, nu se coace si se serveste imediat ce este scos de la frigider.

Tiramisu – reteta originala: de ce ingrediente ai nevoie

Pe blogul sau, chef Adi Hadean scrie ca tiramisu este o prajitura pentru a doua zi. Ce inseamna asta? Dupa ce este preparata, se lasa in frigider cel putin opt ore, daca vrei sa obtii un rezultat satisfacator.

Ca sa o prepari, ai nevoie de 250 grame de piscoturi, 250 grame de mascarpone, trei oua, cinci linguri de zahar, sase lingurite de cafea, doua linguri de esenta de rom, o suta de grame de cacao, 50 de grame de frisca, un varf de sare, un plic de zahar vanilat, o lingura de coniac, 75 mililitri de lapte pentru frisca.

Cand faci crema, poti adauga, recomanda chef Adi Hadean, un deget de amaretto sau de coniac de buna calitate, eventual si semintele dintr-o pastaie de vanilie.

Cum se prepara prajitura

Inainte sa te apuci de treaba, ia in considerare ca acest desert are complexitate medie, deci chiar daca nu se coace, ca sa iasa aspectuos si gustos, trebuie sa ii acorzi atentie.
Bati galbenusurile cu doua linguri de zahar pana cand obtii o spuma tare, apoi adaugi branza mascarpone si omogenizezi totul. Separat, bati frisca si amesteci cu pasta din galbenusuri si mai pui o lingura de esenta de rom.

In alt vas, bati albusurile cu sare pana cand se intaresc, apoi incorporezi spuma, treptat, in compozitie. Crema obtinuta o tii la frigider o jumatate de ora.
Intre timp, faci o cafea in care pui o lingura de zahar, una de esenta de rom si o lingura de coniac. Intr-un vas cu peretii inalti, intinzi un strat subtire de crema, peste care pui un strat de piscoturi inmuiate in prealabil in cafea. Piscoturile nu trebuie scufundate in cafea, ci doar umezite usor, apoi le asezi unul langa altul pe toata suprafata vasului si le pudrezi cu cacao.

Pui un strat gros de crema, alt strat de piscoturi presarate cu cacao si iar crema in strat generos. La final, pudrezi din belsug desertul cu cacao si il tii la frigider pe timpul noptii.

Acum, ca ai cititi tiramisu – reteta originala, descopera si guacamole, reteta care te salveaza cand ai nevoie de un sos delicios

Foto: Guliver

Comentarii