Terapia premaritala – ce este si de ce avem nevoie de ea

46

Felicitari! V-ati hotarat sa va casatoriti, tu cauti frenetic dupa rochia visurilor tale, in timp ce el viseaza la petrecera de burlaci. Din euforia si anticiparea evenimentelor care urmeaza in vietile voastre, poate ar mai fi ceva foarte usor de neglijat: terapia premaritala.

Aceasta este o practica din SUA, unde cuplurile aleg sa intre in institutia casatoriei pregatiti mai bine decat doar de viata. E ca un fel de recapitulare finala inaintea unui mare examen, cum este casnicia. Fiindca sunt lucruri simple, care pot fi aplicate la nevoie si salvata o iubire. Atunci cand lasi situatiile sa te ia prin surprindere si viata sa iti dea lectii pe rand, s-ar putea sa ajungi la final sa nu-ti convina cand vezi nota de plata.

La ora actuala, jumatate dintre cei care se casatoresc ajung la divort. Iar studiile arata ca cei care urmeaza aceasta terapie premaritala au cu 30% mai putine sanse de a se desparti. Tocmai fiindca afla din timp care sunt unele conflicte de care se vor lovi si cum sa le solutioneze cu calm si blandete.

Barbatii sunt cei mai reticenti atunci cand vine vorba de a-si exprima sentimentele in fata unui consilier, insa femeile pot avea succes in a-I convinge. Cuvantul “consiliere” nu este preferatul lor, de asemenea, nici banii pe care aceasta o presupune. Insa, se pare ca cei care aleg sa mearga la aceste sedinte de terapie le-ar recomanda 100% mai departe. Ele se fac in grup, nu sunt intalniri individuale, iar consilierii pot fi psihologi sau terapeuti special pregatiti pentru asta. Nici o casnicie nu este indestructibila, iar armele pentru a o apara sunt mai aproape decat ne imaginam.

Comentarii