Terapia cu pisici, eficienta impotriva stresului, insomniei si anxietatii

115
terapia cu pisici

Auzim, deseori, mai ales de la iubitorii de feline, ca pisica nu iti va intoarce spatele daca starea ta de sanatate nu este tocmai buna. In plus, acestia sustin ca terapia cu pisici are efect pozitiv asupra sanatatii si ca o felina simte cand stapanul ei are probleme.

Catster.com scrie despre mai multe exemple concrete care fac trimitere la terapia cu pisici. Intr-un articol este amintit un caz care vorbeste despre o felina ce i s-a asezat pe piept stapanului, in zona inimii, exact cand acesta simtea o durere intepatoare. Ca prin minune, durerea persoanei a disparut. Starea de panica a disparut, iar cel in cauza s-a linistit.

Alt caz enumerat de publicatia dedicata iubitorilor de pisici vorbeste despre o pisica care a stat pe patul unui baietel aflat intr-o stare avansata de febra. Felina nu l-a parasit pana cand boala nu a cedat. Baietelul a marturisit, ulterior, ca a simtit cum, din cand in cand, un val de caldura ii invada trupul. Aceste momente au coincis cu mangaierea blanitei pisicii. Copilul s-a simtit protejat si s-a linistit cand a auzit-o torcand. Foarte multe povestiri de acest gen putem auzi de la orice proprietar de pisici, dar nimeni nu poate explica logic acest lucru.

De cele mai multe ori, avem de-a face cu pisici speciale, spun crescatorii, hranite cu mancare deosebita. Nici pe departe! Rolul terapeutic il are orice pisica, apartinand oricarei rase. Catster.com scrie ca este de ajuns sa crezi in terapia cu pisici si poti obtine beneficii, in special in ceea ce priveste sanatatea psihica.

Daca ar fi o explicatie plauzibila in ceea ce priveste tratamentul vindecator al pisicii, poate fi amintit faptul ca pisicile au un camp electromagnetic extrem de puternic. In contactul cu omul bolnav, undele electromagnetice ale pisicii le neutralizeaza pe cele emise de catre organismul afectat.

Terapia cu pisici, utilizata in anumite centre medicale

Sunt medicii care sustin ca anumite feline pot contribui la imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor, pornind de la asigurarea unui confort psihic. “Aceste animale de companie le confera o stare de bine, de confort pacientilor, prin simpla lor prezenta si prin starea de calm pe care o impartasesc”, a spus Danni Sabia, reprezentant al Spitalului Providence St. Peter din Washington, SUA. Acesta a mai adaugat ca este aproape incredibil cum o relatie dintre doi oameni, initial necunoscuti, incepe sa evolueze doar privind o pisica si amuzandu-se pe seama ei.

Fara sa-si dea seama ca aceasta joaca rol de comediant in viata lor, pentru doar un moment, reusesc sa uite de ce au venit la spital si, in final, macar pentru o clipa, ajung sa iubeasca viata, cu micile bucurii pe care le are ea de oferit. Asadar, terapia cu pisici iti ridica moralul si te ajuta sa ai o viziune optimista asupra vietii.

Daca ti-a placut acest articol, te invit sa descoperi cele mai frumoase imagini de la concertul AIEVEA de la Craiova.

Foto: Guliver, Instagram

Comentarii