Secretele unui ten luminos in sezonul rece: ce uleiuri sunt de ajutor

977
ten luminos

Stim ca aerul rece de afara poate afecta pielea, de aceea bine este sa acordam mai multa atentie ingrijirii ei. Descopera in randurile de mai jos care sunt uleiurile ce te ajuta sa ai un ten luminos in sezonul rece!

Uleiurile si cremele hidratante sunt cele mai bune prietene ale tenului atunci cand vine vorba de zilele in care temperaturile sunt scazute. Acestea aduc beneficii si te ajuta sa ai un ten luminos pe timpul iernii.

De ce este importanta hidratarea

Una dintre „regulile de aur“ cand vine vorba de frumusete este cea legata de hidratare. Indiferent de anotimp, bine este ca tenul sa fie hidratat cu produse corespunzatoare. O buna hidratare este cu atat mai importanta pe perioada sezonului rece, mai ales ca atunci tenul sensibil si nu numai risca sa se usuce si sa se inroseasca.

Ce produse te ajuta sa ai un ten luminos

De cele mai multe ori, dermatologii recomanda pe perioada iernii cremele cu textura mai grasa, nu cele pe baza de apa. La fel de multe beneficii aduc si produsele de ingrijire care sunt uleioase. Acestea hidrateaza in profunzime, catifeleaza si te ajuta sa ai un ten luminos. Printre produsele recomandate se numara si cele cu un continut mai mare de vitamine. Vitaminele A, C si E sunt de ajutor pentru ingrijirea tenului. In plus, ele sunt bogate in antioxidanti, substante ce grabesc procesul de reparare al pielii.

Uleiuri recomandate de specialisti pentru un ten luminos

inapoi

1. Ulei de migdale

View this post on Instagram

L'olio di mandorle dolci è ottenuto dalla spremitura a freddo del nocciolo, è lenitivo ed emolliente, e utile contro scottature, smagliature e pelle e capelli secchi. Scopriamo meglio tutte le proprietà cosmetiche. L'olio di mandorle dolci è ottenuto dalla spremitura a freddo del nocciolo, è lenitivo ed emolliente, e utile contro scottature, smagliature e pelle e capelli secchi. Scopriamo meglio tutte le proprietà cosmetiche. Il mandorlo, nome botanico Prunus dulcis, appartiene alla famiglia delle Rosaceae. I suoi bellissimi fiori bianco rosato, simbolo di purezza, sono i primi comparire sugli alberi da frutto alla fine dell'inverno. La polpa del frutto è sottile, dura e secca e per questo il frutto non viene consumato; all'interno di questo frutto poco appetibile si trova però il nocciolo, la mandorla, da cui per spremitura a freddo si ottiene un olio molto nutriente e lenitivo. L'olio di mandorle dolci ha un aspetto liquido, un color giallo chiaro e un odore delicato; nonostante sia un olio grasso, si assorbe rapidamente sulla pelle. L'olio di mandorle dolci viene utilizzato fin dai tempi antichi, quando l'alta società egiziana lo impiegava per preparare unguenti da massaggio unendo all'olio il miele, la cannella e il vino aromatico; oggi questo olio è ormai ampiamente riconosciuto e utilizzato in cosmesi per le sue proprietà lenitive ed emollienti. L'olio di mandorle dolci è composto da circa il 30% di acido linoleico, circa il 65% di acido oleico e, per la restante parte, da acido palmitico e acido stearico; l'acido oleico, presente in percentuale maggiore, è quello che conferisce all'olio di mandorle proprietà emollienti ed elasticizzanti per la pelle. Contiene inoltre: -fitosteroli che migliorano la funzione barriera e la microcircolazione della pelle, rallentandone l'invecchiamento; -triacilgliceroli dalle propietà emollienti e lenitive, che aiutano a ricostruire il film lipidico della pelle; -alcoli triterpenici che proteggono la pelle da batteri e funghi. #almondoil

A post shared by juna gangemi (@juna_gangemi_87) on

Uleiul de migdale se numara printre cele mai folosite tipuri de uleiuri din industria frumusetii. Acesta contine in cantitate mare vitamina A si alti nutrimenti ce ajuta la hranirea pielii. Un alt avantaj al uleiului de migdale este ca se aplica usor si hidrateaza in profunzime. Nu ezita sa-l folosesti de fiecare data cand vrei sa-ti faci masaj pe ten si nu numai.

inapoi

Comentarii