Ti-e pofta de ceva bun? Prepara o tarta de caise delicioasa!

23
tarta de caise

Ce poate fi mai bun decat un desert aromat cu fructe de sezon? Caisele au un gust minunat si se combina perfect in retetele de tarte cu aluat fraged. Iata o reteta de tarta de caise delicioasa si usor de preparat, pe care o poti savura in timpul verii!

Nu stiu ce parere ai tu, dar eu iubesc caisele. Fie ca le consum ca atare, fie ca le folosesc pe post de ingrediente in diverse deserturi, acestea imi rasfata papilele gustative.

Ingrediente tarta de caise

Pentru aluat:

175 g faina integrala
1 varf de cutit cu sare
100 g unt
3 galbenusuri
3 linguri apa minerala

Pentru umplutura:

300 g caise

miere de albine, sirop de agave sau Stevia
100 g stafide (optional)
200 g alune de padure zdrobite grosier (optional)
150 g fulgi de ovaz (optional)

Cum sa prepari tarta de caise:

Pentru aluat, amesteci faina intr-un vas cu un praf de sare, apoi pui untul taiat bucati. Faci o adancitura in centru, adaugi un galbenus, torni apa si framanti un aluat omogen, pe care il pui la rece 30 de minute. Speli si scoti samburii caiselor. Le scurgi bine de apa si le amesteci intr-un castron cu zaharul.

Scoti coca de la rece, intinzi aluatul intr-o tava rotunda, imbraci si peretii pana la jumatate, intepi cu furculita si il coci in cuptorul preincalzit 10 minute.

Apoi il scoti si-l lasi la racit putin. Pui caisele amestecate cu mierea sau alt indulcitor natural in tava si introduci din nou in cuptor pentru 15 minute.

Daca doresti, servesti tarta rece presarata cu fulgi de ovaz, alune de padure zdrobite grosier, stafide.

Daca ti-a placut aceasta reteta de tarta de caise si vrei sa incerci tot mai multe preparate prietenoase cu silueta, care sa contina fructe, citeste si: Mentine-ti silueta cu ajutorul gustarilor de vara!

Foto: Shutterstock

Comentarii