Supa crema de rosii coapte delicioasa, dupa reteta lui Jamie Oliver

139
supa crema de rosii coapte

Celebreaza vara cu o delicioasa si aromata supa crema de rosii coapte. Dar nu alege drept muza culinara orice fel de reteta, ci lasa-te ghidata de experimentatul Jamie Oliver.

Reteta pe care ti-o prezentam mai jos nu iti va da batai de cap, asa ca o poti prepara cu incredere, chiar daca nu ai prea multa experienta in bucatarie. Preparatul poate fi savurat atat la pranz, cat si la cina, alaturi de apetisanta paine ciabatta.

Iata de ce ingrediente ai nevoie si care este metoda de preparare care iti asigura cea mai buna supa crema de rosii coapte!

 Ingrediente pentru supa crema de rosii coapte

  • doua kilograme de rosii;
  • o jumatate de capatana de usturoi;
  • doua cepe rosii;
  • un litru de stock bio (supa concentrata de legume);
  • ulei de masline;
  • otet din vin rosu;
  • cateva frunze de busuioc proaspat;
  • un varf de cutit de oregano uscat;
  • o paine ciabatta de aproximativ 280 g;
  • piper;
  • sare.

Supa crema de rosii coapte: metoda de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie rosiile in jumatate si pune-le cu partea taiata in sus intr-o tava de copt. Dupa aceea, curata usturoi si ceapa, pe primul il pisezi si pe cea din urma incearca sa  o tai in felii mai groase. Pune ambele ingrediente in tava de copt, alaturi de rosii.

Presara pe deasupra ingredientelor din tava oregano uscat, sare, piper si stropeste-le cu ulei de masline. Introdu tava in cuptor si tine rosiile la copt timp de 50 de minute, pana cand acestea devin moi si lipicioase.

Scoate ingredientele din tava dupa ce s-au copt si pune-le intr-o oala, apoi adauga supa concentrata de legume. Adauga frunzele proaspete de busuioc. Dupa aceea, taie painea ciabatta in doua si rupe una dintre jumatati in supa. Lasa preparatul sa dea in clocot, apoi mai tine la foc mic inca 10 minute.

Intre timp, feliaza painea ciabatta ramasa si pune-o la prajit. Inainte de a blendui compozitia, adauga si putin otet din vin rosu.

Serveste supa crema de rosii coapte in boluri, decorata cu frunze de busuioc proaspat si un strop de ulei de masline. De asemenea, pune si paine ciabatta prajita alaturi.

Inspira-te de la Jamie Oliver si prepara cea mai buna supa crema de rosii coapte pe care ai mancat-o in viata ta.

Iata si alte retete savuroase de vara!

Foto: pixabay.com

Comentarii