Sfaturi de la Make-up Artist-ul Andrei: ce produse nu trebuie sa-ti lipseasca din beauty kit-ul de vacanta

189

Iti pregatesti cu minutiozitate bagajul de vacanta si esti tentata de fiecare data sa-l incarci cu lucruri pe care nici nu apuci sa le folosesti? Nu si in cazul beauty kit-ului de vacanta! Make-up Artist-ul Andrei, Mihaela Ianovici te indruma cu cele mai bune sfaturi, astfel incat trusa de infrumusetare pentru concediu sa fie completa.

„Dupa cum bine ati intuit, din bagajul de vacanta nu trebuie sa lipseasca crema cu factor de protectie solara 50. Aceasta n-ar trebui sa lipseasca din nicio geanta, nu mai vorbesc de cea de plaja. Tenul se pigmenteaza foarte usor in perioada estivala, asa ca recomand protectia sporita cu ajutorul acestei emulsii inainte de rutina zilnica de machiaj.
shutterstock_112216748
In acelasi timp, nu trebuie sa uitam de balsamul hranitor pentru buze. Exista, in acest sens, si game cu factor de protectie, intens hidratante, unele cu pigmenti de colorare, altele transparente, pe baza de extracte naturale”, spune Make-up Artist-ul Andrei, Mihaela Ianovici.
shutterstock_629282555
 „In ceea ce privesc produsele de makeup, in sezonul estival, le recomand doar pe cele care asigura o rezistenta sporita a machiajului. Exista game speciale de cosmetice si le indic cu multa incredere pe cele profesionale pentru ca nu dau gres niciodata.
shutterstock_279855023
Aici ma refer la produse waterproof (rezistente la transfer) care pot fi folosite atunci cand faceti sport, cand mergeti la piscina sa innotati, cand stati foarte mult timp la soare, produse care in contact cu apa sau cu transpiratia isi vor pastra atributele si vor ramane intacte (o mascara, un fard de pleoape, un blush, un ruj mat sau un gloss).
shutterstock_212517415
Daca nu dispunem de produse care sunt rezistente in conditii de umiditate excesiva, atunci putem folosi un primer pentru rezistenta crescuta. Cu acesta veti putea crea o baza de machiaj cat mai light, eventual, putem folositi o crema cu pigmenti in locul fondului de ten.
Pentru demachiere, Make-up Artistul Mihaela Ianovici recomanda produsele care se aplica direct pe ten si se indeparteaza cu apa. „Dupa orice demachiere cu emulsii sau lotiuni special destinate acestui pas, este foarte important sa ne curatam porii in profunzime cu ajutorul unui gel purificator.
shutterstock_588096701
Apoi, putem incheia, aplicand pe o dicheta de vata putina lotiune tonica hidratanta sau apa micelara. Stergem tenul cu aceasta si, la final, aplicam un strat de crema nutritiva. In acest fel, ferim tenul de imperfectiuni si-l pastram intact pe toata perioada vacantei.”

Comentarii