Doua retete de Revelion cu peste. Motivul pentru care sa nu iti lipseasca din meniu

824
retete de Revelion cu peste

Traditiile spun ca este bine sa ai retete de Revelion cu peste la-ndemana si sa mananci preparatele cu acest aliment la trecerea dintre ani, pentru ca anul viitor te vei strecura lin printre greutati si niciun obstacol nu te va tine pe loc. Inlocuieste unul dintre preparatele pe baza de carne de porc si nu vei regreta pentru ca vei obtine o masa mai usoara si foarte gustoasa, exact ce ai nevoie intr-o noapte plina.

Daca esti in pana de idei in ceea ce priveste meniul cu retete de Revelion cu peste, te inspiram cu doua preparate culinare cu care nu ai cum sa dai gres.

Retete de Revelion cu peste: imbogateste-ti meniul cu delicii usoare

  1. Salata de somon, avocado si citrice

Una dintre cele mai gustoase retete de Revelion cu peste pe care ai mancat-o vreodata este salata de somon, avocado si citrice. Ne vom bucura si noi de reteta de Revelion de pe foodandwine.com. Aromele si gusturile se intrepatrund intr-un mod armonios si te fac sa inchizi ochii pentru a te bucura cat mai mult de efectul lor culinar.

Ingrediente necesare

  • 500 g de somon file;
  • o jumatate de cana de lapte batut;
  • doua linguri de ulei de masline;
  • doua portocale medii;
  • un grepfrut;
  • un avocado;
  • sare;
  • piper.

Metoda de preparare

Presara somonul cu sare si piper, dupa care pune-l intr-o tava pe fundul careia ai asezat hartie de copt, apoi introdu-o in cuptorul preincalzit. Coace-l timp de 20 de minute, pana este gatit cum trebuie. Lasa-l la racit dupa aceea.

Intre timp, amesteca intr-un bol mic laptele batut, uleiul de masline si presara sare si piper dupa gust.

Aranjeaza pe un platou festiv bucatile de somon, feliile de portocale si pe cele de grepfrut(fara pielita), si toarna delicat, pe deasupra, dressingul pe baza de lapte batut. Poti sa decorezi preparatul cu verdeturi. Nu este nevoie sa amesteci ingredientele, ci aranjeaza-le intr-un stil demn de restaurantele de lux.

  1. Reteta de peste umplut la cuptor

Nu esti adepta retetelor fancy, ci preferi o varianta traditionala? Atunci retetele de Revelion cu peste umplut vor fi muza perfecta pentru tine.

Ingrediente necesare

  • macrou ori pastrav (in functie de preferinte) – cantitatea se hotaraste in functie de cei prezenti la masa;
  • cateva rosii;
  • 2-3 cepe;
  • 5-6 ciuperci;
  • 3-4 ardei;
  • 2 lamai;
  • piper;
  • sare.

Metoda de preparare

Curata si spala bine pestele, dupa care umple-l cu mixul de legume format din rosii, ceapa, ardei si ciuperci. Strecoara si cateva felii de lamaie, apoi presara sare si piper. Poti sa mai folosesti si alte condimente in functie de preferintele pe care le ai tu ori cei dragi. De asemenea, poti sa folosesti si alte legume, fiindca reteta poate fi usor adaptata pe stilul tau.

Inveleste pestele in folie de aluminiu si lasa-l la cuptor timp de jumatate de ora. Scoate-l dupa ce este gata si bucura-te de aroma lui pana cand il vei servi la masa de Revelion.

Vezi si cateva idei de aperitive pentru Revelion. Secretul unui platou bogat si delicios. Avem propuneri culinare perfecte pentru o masa festiva.

Foto: Guliver

Comentarii