Regrete la batranete: 8 lucruri dupa care oamenii privesc in urma cu tristete

264
Regrete la batranete

Pe masura ce timpul nostru incepe sa se scurga printre degete, apar tot mai multe regrete la batranete. Oamenii tind sa retraiasca de zeci de ori anumite momente ale vietii si sa priveasca in urma cu melancolie pentru ca nu au avut suficient curaj pentru a face schimbarea dorita la momentul potrivit.

De regula, visurile pe care le inchidem intr-o cutie imaginara si pentru care nu mai luptam dor cel mai mult odata cu trecerea anilor. Daca ai sti din timp ce regrete au oamenii la batranete, ai face acum ceea ce iti doresti? Am gasit pe theheartysoul.com cateva dintre cele mai des intalnite regrete la batranete pe care le impartasim si cu tine.

8 regrete la batranete care iti mistuie sufletul

  1. Relatiile sentimentale

Unele dintre cele mai intalnite regrete la batranete au in prim plan relatiile sentimentale. Legaturile toxice cu care oamenii isi pierd prea mult timpul devin cicatrici pe suflet. Dar la fel de mult dor si amintirile legate de oamenii dragi pierduti de-a lungul timpului. Odata cu trecerea anilor, oamenii incep sa vada cine i-a iubit cel mai mult si alaturi de cine ar fi trebuit sa ramana. Lucrurile devin mult mai limpezi…

  1. Teama de a face o schimbare

Nu trebuie sa iti cresti nivelul adrenalinei in fiecare zi, ci doar sa iesi putin din zona de confort. Multi oameni in varsta regreta ca nu au avut suficient curaj pentru a schimba un loc de munca, pentru a face niste studii in plus ori pentru a se muta intr-un alt loc. Intrebarea „ce-ar fi fost daca?” aduce multe regrete la batranete.

  1. Neglijarea sanatatii

Sanatatea este comoara noastra cea mai de pret, insa incepem sa realizam acest lucru mult prea tarziu. Neglijam micile probleme care pot sa apara la tinerete, posibile semne transmise de organismul nostru, iar la batranete realizam ca am facut o greseala. Trebuia sa punem sanatatea pe primul plan, dar orice altceva parea sa fie mai important.

  1. Indiferenta fata de sfaturile primite de la parinti

Uneori realizam prea tarziu, dupa ce am simtit realitatea pe pielea noastra, ca parintii au avut dreptate atunci cand ne-au oferit anumite sfaturi. Din pacate, la batranete nu ii mai avem alaturi pentru a a le cere sa impartaseasca cu noi alte experiente de viata.

  1. Prea multa munca si prea putine calatorii

Oamenii regreta mult la batranete si faptul ca nu au calatorit mai mult de-a lungul vietii. Realizeaza prea tarziu ca nu vor mai avea timp si putere pentru a face toate drumetiile la care viseaza. Poate ca sufletul ramane tanar, dar corpul nu mai asculta la fel.

  1. Punerea celor din jur pe primul plan

Daca ai inceput deja sa le acorzi mai multa atentie celor din jurul tau si sa iti neglijezi fericirea ta, atunci s-ar putea sa te confrunti si tu cu astfel de regrete la batranete. Invata sa te detasezi de opiniile celorlalti si sa iti vezi linistita de viata. Poate ca ti se va parea o sarcina dificila la inceput, insa vei realiza apoi ca te simti mai implinita sufleteste cu noul stil de viata.

  1. Atasarea de greselile trecutului

Alte regrete la batranete au legatura cu greselile de care oamenii tind sa se agate de-a lungul timpului. Este greu sa treci peste ele, dar incearca sa fii mai blanda cu tine. Iarta-te si mergi mai departe pentru ca iti pierzi timpul si nu te mai bucuri asa cum ar trebui de ceea ce iti ofera prezentul si, mai ales, de ceea ce ti-a rezervat viitorul.

  1. Proiectele neterminate

Tinzi sa renunti prea usor la unele proiecte? S-ar putea sa regreti pe masura ce inaintezi in varsta fiindca nu ai muncit mai mult pentru a le duce la bun final.

Invata sa fii fericita! Iata 10 metode care te vor ajuta sa te schimbi in bine!

Foto: Guliver

Comentarii