Recomandari de la Nail Expertul Andrei: cum sa-ti faci o manichiura perfecta acasa

454

Poti fi propriul tau Nail Stylist, desigur, daca timpul, rabdarea si talentul iti permit. Si inca ceva! Mai ai nevoie de cele mai bune sfaturi pentru o manichiura perfecta. Mari Mosor, Nail Artistul Andrei iti ofera cele mai bune indrumari ca tu sa te bucuri de cele mai bune rezultate!
shutterstock_303401987

„Pentru o manichiura perfecta facuta acasa, intai de toate, recomand o trusa de buna calitate, pe care o poti folosi apoi si la salon. Aceasta trebuie sa contina o pila de unghii, un buffer cu o abrazitate blanda astfel incat sa poti finisa unghiile atat cat sa nu ramana la suprafata lor nicio impuritate. Cu forfecuta putem indeparta doar acele portiuni de cuticule foarte, foarte tari. Eu recomand foarte tare evitarea taierii cuticulelor. Acestea se pot impinge cu un betisor de lemn, insa fara a insista asupra lor… Cu cat intervii asupra lor si le aplici tratamente dure, cuticulele, se creste si mai mult si vor deveni din ce in ce mai inestetice”, spune Nail Artistul Andrei, Mari Mosor.
shutterstock_457855762

„Dupa ce ai curatat unghiile temeinic cu bufferul, foarte importanta este degresarea. Inaintea aplicarii bazei, ma refer la tratamentul care se aplica pentru ingrijirea unghiilor, este necesar sa te speli foarte bine pe maini cu un sapun care degreseaza foarte bine (evita variantele foarte cremoase). La fel de indicata este si stergerea unghiilor cu o discheta de vata inmuiata in alcool sau intr-o solutie antiseptica pentru maini. Toate acestea degreseaza foarte bine.
shutterstock_550897660

Revenind, dupa aplicarea bazei (opteaza pentru variante potrivite tie – cu efect de intarire, de hidratare, pentru unghii casante sau foarte subtiri) poti trece la pasul aplicarii ojei (care va rezista stoic pe unghii odata ce ele au fost curatate cu atentie).
shutterstock_283219055

Dupa ce oja s-a uscat, aplica un strat, doua de top coat. Apoi, pe tot parcursul saptamanii, o data la doua zile aplica inca un strat de top coat pentru a reimprospata culoarea si pentru a creste rezistenta manichiurii. O oja clasica de buna calitate rezista cam sapte zile. Eu recomand insa, oja hibrid care are intr-adevar o consistenta diferita si rezista mai mult ca o oja normala (poate fi aplicata si acasa si nu trebuie uscata cu lampa speciala UV).”
shutterstock_606718328

Comentarii