Cum poti sa scoti un tatuaj fara sa ramai cu semne. Un specialist explica!

214
poti sa scoti un tatuaj

Tatuajul poate fi o adevarata opera de arta, care iti pune la contributie imaginatia, te reprezinta, transmite un mesaj. Se intampla, insa, si erori sau pur si simplu iti doresti sa-l indepartezi de pe pielea ta. Din fericire, acum poti sa scoti un tatuaj mult mai usor fata de trecut, fara sa ramai cu semne pe viata.

In prezent, tatuajul prost executat sau care nu te mai pune in valoare poate fi indepartat cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie. Specialistii in acest domeniu ne-au spus cum poti sa scoti un tatuaj. Am stat de vorba cu medicul dermatolog Alice Sapca, de la Derma Expert by Elōs, si am aflat lucruri foarte interesante.

Poti sa scoti un tatuaj cu grad redus de durere si timp mic de recuperare

Indiferent din ce motive alege o persoana sa elimine un tatuaj, raspunsul este acelasi: acum, se poate, datorita laserelor de ultima generatie, precum Alexandrite. Acestea sunt capabile sa elimine pigmentii din piele. Cu un grad suportabil de durere si cu un timp de recuperare mai scurt, tatuajul poate fi sters de pe piele pentru totdeauna.

Micropigmentarea sprancenelor executata gresit poate fi remediata

Ca si in cazul tatuajelor prost executate, micropigmentarea sprancenelor poate fi refacuta, dupa eliminarea lucrarii prost efectuate. Dupa ce te-ai hotarat ce vrei sa faci, urmeaza sa te intrebi ce clinica alegi. De asemenea, care este cel mai performant laser, cat de dureroasa va fi interventia si daca sunt necesare mai multe sedinte pentru eliminarea completa a tatuajului.

La toate aceste necunoscute a raspuns medicul dermatolog Alice Sapca de la Derma Expert by Elōs. In primul rand, spune specialistul, trebuie sa alegi o clinica de incredere, unde activeaza medici dermatologi cu experienta. In al doilea rand, clinica trebuie sa fie dotata cu un laser performant, capabil sa livreze rezultatele dorite. Din pacate, la ora actuala, exista pe piata destul de multe aparate de calitate indoielnica. Poti face diferenta documentandu-te si punand intrebari.

Ce laser inlatura orice culoare si pigment

In clinica Derma Expert by Elōs, am descoperit un aparat despre care se spune ca este cel mai puternic laser de eliminare a tatuajelor. Se numeste Alex TriVantage si are capacitatea de a inlatura orice fel de culoare si pigment, cu reactii adverse minime asupra pielii.

Cum sunt eliminate tatuajele

In timpul interventiei, laserul Alexandrite tinteste pigmentul din interiorul pielii, pentru a dezagrega acumularile de culoare. In functie de caracteristicile tatuajului, marimea si adancimea desenului, se adapteaza si procedura. ”Laserul Alex TriVantage este capabil sa emita trei  tipuri de unda, trei tipuri de lasere diferite, care tintesc diversi pigmenti ce alcatuiesc un tatuaj. Inainte de tratamentul cu laser, pigmentul se afla in fibroblastele perivasculare, la nivelul pielii. Lumina cu lungimea de unda emisa de laser este absorbita de pigment si transformata in caldura. Astfel, tesutul tinta e distrus, fara a afecta tesuturile inconjuratoare. Dupa tratament, expansiunea rapida a celulelor cu pigment determina ca acesta sa fie fragmentat in bucati mici, astfel incat drenajul limfatic secundar si sistemul imunitar sa il elimine de la nivelul pielii”, explica specialistul.

Ce inseamna grad redus de durere

Ca si in cazul meu, cea mai mare temere a pacientilor, spune medicul dermatolog, este, bineinteles, gradul de durere resimtit, avand in vedere ca si realizarea tatuajului a presupus durere. Dintre toate tipurile de laser, Alex TriVantage implica cel mai redus grad de durere, datorita sistemului de racire integrat.

In cate sedinte poti sa scoti un tatuaj

In functie de complexitatea tatuajului si pigmentii utilizati, vor fi necesare sase-opt sedinte de laser, efectuate la un interval de sase-opt saptamani.

Ingrijirea pielii post-interventie

Medicul dermatolog recomanda ca, dupa tratament, sa fie aplicate local comprese reci si antibiotic sub forma de crema, timp de sapte-zece zile. Trebuie sa protejezi zona tratata cu un plasture sau bandaj, pentru a evita lipirea de haine.

Daca iti doresti un tatuaj, iata la ce ar fi bine sa te gandesti inainte!

Foto: Guliver

Comentarii