Plante de interior toxice pentru caini si pisici. Ghidul iubitorilor de animale

65
Plante de interior toxice pentru caini si pisici

Plantele te ajuta sa obtii o atmosfera relaxanta si primitoare in casa ta, insa daca ai animale de companie, trebuie sa te informezi in privinta acestora. Stiai ca exista plante de interior toxice pentru caini si pisici? Specialistii de la vetstreet.com spun ca sunt mai mult de 700 de plante ce contin substante toxice care pot afecta organismului patrupedelor daca sunt ingerate, ceea ce este ingrijorator.

Mai jos am realizat o scurta lista cu cateva plante de interior toxice pentru caini si pisici. Este important sa cunosti si simptomele pe care le poate provoca ingerarea acestor plante, astfel incat sa fii atenta la starea animalului tau de companie si sa poti actiona imediat prin contactarea unui veterinar.

Lista de plante de interior toxice pentru caini si pisici

Asparagus

Ofera o nota exotica locuintei, insa se poate dovedi un dusman pentru animalul tau de companie. Daca pisica ori cainele tau consuma fructele acestei plante, se poate confrunta ulterior cu stari de voma, diaree si dureri abdominale. Mai mult de atat, daca animalul este expus in mod excesiv, pot sa apara si inflamatii ale pielii.

Trunchiul fericirii

Se spune despre aceasta planta ca aduce beneficii casei fiindca sporeste norocul si purifica aerul din incaperea in care este tinuta. Insa, din pacate, este toxica pentru caini si pisici, astfel ca ar trebui sa renunti la ea. Vei preveni astfel stari neplacute ca: voma, pierderea poftei de mancare, depresie si cresterea excesiva a salivei.

Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta de interior care seduce prin aspectul mereu verde. Daca ai prins drag de aceasta specie, tine ghiveciul departe de animalele tale de companie. Specialistii atentioneaza ca Dieffenbachia se afla printre acele plante de interior toxice pentru caini si pisici. Daca este consumata, animalul de companie se poate confrunta cu iritatii la nivelul cavitatii bucale, care apar in special pe limba si pe buze. Aceasta iritatie va conduce la cresterea cantitatii de saliva, la dificultati in inghitire si chiar la voma.

Colocasia

Cunoscuta si sub denumirea de Urechea Elefantului, Colocasia este extrem de apreciata pentru aspectul frunzelor sale. Din nefericire, aceasta contine o substanta care ofera aceleasi simptome ca Dieffenbachia: iritatii ale cavitatii bucale, cresterea cantitatii de saliva, dificultati in inghitire si voma.

Crinii

Pare greu de crezut ca frumosii crini pot sa faca rau cuiva, insa specialistii atrag atentia in privinta acestor flori. Unele specii sunt toxice pentru caini, in timp ce altele afecteaza sanatatea pisicilor. Printre primele reactii negative pe care le poate avea o felina sunt: voma, stare de letargie, scaderea poftei de mancare, insuficienta renala si chiar moartea (daca animalul nu este tratat).

Crinul de pace, Mauna Loa, este toxic atat pentru pisici, cat si pentru caini si poate provoca iritatii la nivelul limbii si al buzelor.

Cyclamen

Alte plante de interior toxice pentru caini si pisici sunt cele din specia Cyclamen. Pare greu de crezut ca aceste flori atat de delicate si de frumoase pot sa raneasca o fiinta, insa efectele lor negative nu pot fi trecute cu vederea. Daca aceasta planta este consumata de animalele de companie, va provoca stari de voma, diaree si cresterea cantitatii de saliva. Daca animalul consuma o cantitate mare din radacina plantei, poate sa apara un dezechilibru la nivelul batailor inimii si chiar moartea.

Aloe vera

Aloe vera are atat de multe beneficii pentru sanatatea noastra, dar se pare ca nu este la fel de prietenoasa si cu animalele de companie. Aceasta este pusa de catre specialisti pe lista acelor plante de interior toxice pentru caini si pisici, asa ca trebuie sa ai grija sa nu o tii la indemana lor. Aloina, o substanta prezenta in compozitia acestei plante, poate provoca stari de voma si aparitia urinei de culoare roz ori rosiatica.

Iedera diavolului

Ofera beneficii ce nu pot fi contestate in ceea ce priveste purificarea aerului din locuinta, dar afecteaza sanatatea animalelor de companie.

Daca frunzele plantei sunt ingerate de un caine ori de catre o pisica, animalul se va confrunta cu urmatoarele stari: voma, dificultate la inghitire si cresterea cantitatii de saliva. Prin urmare, planta nu are degeaba aceasta denumire infricosatoare.

Citeste si ce plante nu este bine sa tii in dormitor. Iti consuma oxigenul!

Foto: Guliver

Comentarii