Top 3 plaje din Spania cu peisaje fascinante

94
plaje din Spania

Evadeaza intr-un loc de poveste in aceasta vara. Unde? In Spania, tara cu cele mai frumoase plaje si apa cristalina! Ti-am pregatit un top 3, dar stim cat de greu iti va fi sa alegi. Toate aceste plaje din Spania sunt superbe, nisipul e de aur, apa-i de clestar si palmierii parca te cheama in ritmurile dansante ale brizei.

Plaja catedralelor, Galicia
shutterstock_221674057
O plaja cu totul iesita din comul este Playa de las Catedrales (Plaja Catedralelor, Galicia). Aceasta se afla in adiacenta localitatii Rubadeo, chiar pe malul Atlanticului. Odata ce ai ajuns aici, vei fi fermecat de galeriile de roca si boltile spectaculoase care se intind de-a lungul tarmului. Unele stanci depasesc 30 de metri in inaltime, iar formele spectaculoase erodate de apa si de aer formeaza coloane asemanatoare ruinelor medievale, adevarate catedrale, vestigii ale naturii pe care merita sa le vezi. Spaniolii spun ca august este o luna propice pentru a vizita Playa de las Catedrales.
shutterstock_484231102

Plaja Ses Illetes, Formentera
shutterstock_364797974

Marea nu a parut niciodata mai frumoasa decat cea care imprejmuieste insula Formentera, arhipelagul Baleare. Este vorba despre Ses Illetes, o plaja cu un peisaj idilic. Farmecul oferit de Mediterana te cuprinde rapid si valurile neastamparate, alaturi de briza jucausa, te fac sa te indragostesti pe loc de aceasta zona.
shutterstock_627046571
Formentera este una dintre cele mai mici insule din arhipelagul spaniol Baleare si se situeaza la circa 18 kilometri de Ibiza. Poti ajunge aici cu vaporasul, insula nu are aeroport. Zona este apreciata pentru savoarea mancarurilor din fructe de mare si peste, toate proaspete si atent condimentate in stil spaniol. Daca esti un fan al scufundailor, mai trebuie sa stii ca apa este atat de cristalina incat vei putea admira cu usurinta flora si fauna acestor frumoase adancuri marine.
shutterstock_126362330

Plaja de Bolonia, Andaluzia
shutterstock_453651439
Dune de nisip fin, vegetatie tropicala, apa albastra si clara… ce sa mai! Ai ajuns unde trebuie. Mai exact, Plaja de Bolonia, Andaluzia, din sudul Spaniei, pe malul Atlanticului. Windsurfing-ul este la el acasa pe plaja Bolonia, briza este una puternica inca din mai.
shutterstock_527971582
Sezonul se incheie in jurul lunii octombrie, iar plaja se intinde pe patru kilometri. Amatorii de nudism au si ei locul lor, asadar Playa de Bolonia ofera si posibilitatea de a te bronza uniform :). Daca stai mai multe zile aici, poti vizita vestigiile orasului roman de la Baelo Claudia, ruine care s-au pastrat foarte bine de-a lungul vremii. shutterstock_159861671

Daca ti-a placut acest articol cu plaje din Spania, te poate interesa si: Gadget-uri care n-ar trebui sa-ti lipseasca in calatorii.

Foto: Shutterstock

Comentarii