Ce obiective turistice din Atena sa nu ratezi pentru o calatorie perfecta

159
obiective turistice din Atena

Dorinta de a face o noua calatorie nu iti da pace, dar nu stii care sa fie urmatoarea destinatie? In caz ca nu ai strabatut deja strazile orasului elen, iti spunem ce obiective turistice din Atena sa nu ratezi.

Considerat orasul zeilor, Atena este unul dintre cele mai vechi orase din lume si are o multime de surprize de oferit. Poate ca nu este la fel de frumos ca orasele din sudul Italiei, dar cu siguranta vei fi fermecata de privelistea de pe dealul Acropole, de plimbarile pe stradute, de istoria bogata si de multe alte lucruri.

Obiective turistice din Atena care te cuceresc de la prima vedere

Daca nu stii ce obiective turistice din Atena sa treci pe lista ta, iata in galeria de mai jos ce nu ar trebui sa ratezi.

inapoi

1. Acropola Atenei

Nu ai voie sa parasesti acest oras elen daca nu ai pus piciorul pe Acropola Atenei. Punctul de atractie al acesteia este Partenonul, templul dedicat zeitei Atena, care este considerat o capodopera a arhitecturii grecesti. Pe colina mai pot fi admirate sanctuarul zeitei Artemis, templul lui Dionysos, Odeonul lui Herodes Atticus si Teatrul lui Dionysos. Vei descoperi cu incantare ca de pe Acropola Atenei vei avea parte de o priveliste de neuitat: intr-o parte Golful Saronic si in cealalta parte muntii ”pudrati” cu zapada.

inapoi

Comentarii