O noua relatie dupa despartire – Ce reactii neplacute pot aparea

214
O noua relatie dupa despartire

In cele mai multe cazuri, dupa o relatie recent incheiata este aproape obligatoriu sa iei o pauza de la intalniri. O noua relatie dupa despartire, mai ales daca vorbim despre un sfarsit cu suferinta, inseamna sa te expui poate mai mult decat este cazul.

Este indicata o pauza, tocmai pentru a reflecta asupra situatiei si pentru a fi pregatita pentru o noua relatie dupa despartire. Cu toate acestea, trebuie sa fii atenta la primele intalniri, din primele saptamani! Pot aparea lucruri nedorite din cauza legaturii toxice in care ai investit sentimente. Tratamentul da roade abia cand incepi o noua relatie, deci trebuie sa te inarmezi cu rabdare, scrie Psychology Today.

Afla ce trebuie sa tii sub control, ca sa incepi cu dreptul o noua viata. Dupa o relatie nepotriva, risti sa nu apreciezi suficient noul partener. Il poti compara cu fostul iubit, iar asta nu e tocmai de dorit.

Acorda-i credit, nu-l judeca din prima!

Tinzi sa nu crezi un cuvant din tot ceea ce spune la inceput. Pe buna dreptate, mai ales daca fostul te-a mintit mereu. Din pacate, dupa o despartire care ti-a adus multa suferinta, risti sa diseci orice exprimare si orice informatie venita din partea noului iubit, in cautarea onestitatii. De multe ori, dupa o suferinta in dragoste, crezi ca urmatorul partener iti spune lucruri frumoase doar ca sa te prinda in mrejele sale. Sau sa te duca in dormitor. Nu e chiar asa! Gandeste mai optimist si acorda-i ceva mai mult credit.

O noua relatie dupa despartire te face sa fii mereu in garda

Din cauza fostei relatii in care ai fost implicata tinzi sa cauti mereu adevarul ascuns. Pur si simplu ajungi sa crezi ca niciun barbat nu este cu adevarat sincer si de buna-credinta. Asa ca, prin orice mijloace, cauti sa-l prinzi cu minciuna.

… si pregatita pentru ce este mai rau

Chiar daca nu exista niciun semn ca relatia nu merge, tu te comporti ca si cand ai primit un rol de detectiv si vrei sa prinzi un raufacator. Atitudinea ta suspicioasa te face sa astepti ca lucrurile sa mearga rau in viitor. Este un comportament normal si des intalnit la persoanele trecute prin cel putin o tradare in dragoste.

Esti surprinsa cand iti face cadouri

Pentru ca nu esti obisnuita sa fii tratata ca o femeie apreciata, iubita, te arati de-a dreptul surprinsa cand actualul partener iti face complimente si te rasfata cu atentii.

Nu constientizezi etapele relatiei

In timp ce tu cauti acul in carul cu fan, el a trecut de etapa cu indragostitul si a ajuns la faza cand te prezinta parintilor si apropiatilor ca fiind iubita lui, posibila viitoare sotie. Bucura-te de fiecare faza a relatiei si acorda-i credit celui de langa tine. Nu il compara cu fostul iubit si da-ti voie sa te indragostesti.

Daca ti-a placut acest articol, te invit sa afli ce concurent a castigat cel de-al doilea sezon al emisiunii Exatlon.

Foto: Guliver

Comentarii