PREMIERA! Andra va canta muzica populara romaneasca pe celebra Arena O2, din Londra. Ce surprize pregatesc organizatorii spectacolului „Traditional“

2551

Turneul „Traditional“, sustinut de Andra si de invitatii ei, trece granitele tarii si ajunge in Marea Britanie in acest weekend. Primul spectacol-eveniment din cadrul acestui proiect artistic de amploare va avea loc duminica, 17 martie, la Londra (Arena O2), unde cantareata le va alina dorul de casa parinteasca si de traditiile romanesti celor plecati in strainatate. E pentru prima data cand un artist roman va canta muzica populara romaneasca in celebra sala sport multifunctionala din capitala Angliei.

De fiecare data cand a sustinut concerte in Anglia, Andra a fost primita cu multa dragoste si dor de romanii care s-au stabilit in aceasta tara. Spectacolul „Traditional“, in regia lui Adrian Batista, care promoveaza muzica populara romaneasca, va ajunge in acest an atat in tara, cat si in diaspora, si are un mesaj aparte. Dupa ce anul trecut am sarbatorit Centenarul Marii Uniri, e important sa nu ne uitam radacinile, sa nu ne pierdem identitatea, sa ramanem uniti, oriunde ne-am afla, si sa nu ne uitam traditiile si valorile romanesti.

Sarbele, doinele și horele din timpul concertului, piese care poarta in ele bucuriile si tristetile sufletului romanesc, vor fi interpretate de Andra si de invitatii ei intr-un mega concert fara precedent, cu momente memorabile ce alina dorul de Romania si de locurile natale.

O colaborare de exceptie cu Orchestra Fratilor Advahov si cu mai multi artisti consacrati ai muzicii populare

La mai bine de 100 de ani de la Marea Unire, artisti consacrati pentru genuri muzicale diferite vor oferi o experienta cat mai bogata la Londra, pentru toate gusturile. Mai exact, pe aceeasi scena, va rasuna muzica populara, muzica usoara, dar si hip-hop. Bineinteles, toate avand ca punct de reper folclorul romanesc si traditiile autohtone. Concertul „Traditional“ care se va desfasura duminica la Londra va fi orchestrat, ca si in cazul celor trei zile de spectacol sustinut de artista la Sala Palatului, din Capitala, cu sala arhiplina, de Fratii Advahov. De asemenea, invitatii vor fi pe masura asteptarilor. Pe scena vor urca, alaturi de Andra, un numar mare de artisti indragiti de publicul roman: Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Adrian Daminescu, Veta Biris, Ionut Fulea, Uddi si Constantin Enceanu.

Costumele si accesoriile Andrei, creatii unicat reinterpretate

Peste 80 de persoane din staful vedetei se vor deplasa in weekend la Londra, dupa ce au muncit la pregatirea show-ului „Traditional“, care a reprezentat o adevarata provocare pentru echipa tehnica si artistica. Costumele inspirate de portul popular, machiajele si coafurile spectaculoase, dansatorii, proiectiile video, show-ul de lumini, efectele speciale de scena au fost atent gandite astfel incat sa ofere un spectacol neintrerupt de emotii si de bucurie sufleteasca. Pentru garderoba de scena, stilista Hilke Muslim s-a consultat in prealabil cu Nea Marin si cu Iraida Florea, pentru a respecta motivele traditionale specifice fiecarei zone in parte. De asemenea, tinerii de la Scoala de Dans Romanesc „Larisa si Marin Barbu”, condusa de Larisa Barbu, fiica lui Nea Marin, vor anima atmosfera pe Arena O2 si ii vor invita la dans pe cei prezenti in public.
Andra le va aduce, prin intermediul cantului si tehnologiei, un omagiu sculptorului Constantin Brancusi si Mariei Tanase.

Muzica populara romaneasca, prima dragoste a artistei

O figura iconica a muzicii romanesti si o artista completa, Andra a avut pe parcursul carierei sale o evolutie impresionanta, fiind mereu prezenta in topurile muzicale. Cu toate acestea, ea a ramas tributara cantecului popular, un gen muzical care a consacrat-o si care reprezinta prima ei dragoste.

Citeste si articolul in care se anunta ca spectacolul Traditional al Andrei va ajunge la Bacau in primavara. 

Foto si video: Costin Dragomir/ Daniel Robert Dinu/Youtube

Comentarii