Mic ghid. Cum sa gasesti cele mai ieftine bilete de avion

26

Esti o travel addict si ai deja o lista intreaga de destinatii pe care vrei sa le vezi anul acesta? Incepe cu o strategie inteligenta! Iata cateva solutii utile pe care sa le iei in calcul daca vrei sa gasesti cele mai ieftine bilete de avion.

Evita sa pleci in plin sezon

Fie ca este vorba de un city breack sau de mai multe zile de concediu, planuieste-ti din timp escapada. De obicei, in lunile mai reci, biletele de avion sunt mai ieftine (ianuarie, februarie, aprilie, octombrie, noiembrie). Si inca ceva, evita perioadele sarbatorilor.

Ce ore de zbor sunt mai accesibile

Dupa ce ai ales compania de zbor, navigand printre date si ore, vei vedea ca pretul unui bilet de avion este mai mic daca iei in calcul orele de dimineata sau cele de seara. Asadar, dupa cum iti permite timpul, poti oscila intre acestea.

Ce zile din saptamana trebuie sa alegi

Daca te avantajeaza sa calatoresti in timpul saptamanii, e bine sa stii ca in zilele de miercuri poti gasi cele mai ieftine bilete de avion. Daca nu ai succes, mai poti cauta bilete in zilele de marti, joi sau sambata.

 

Stai cu ochii pe oferte

Daca nu ai o ordine anume a destinatiilor pe care vrei sa le vizitezi, atunci fii cu ochii pe promotii. Companiile low cost fac astfel de reduceri si daca esti pregatita cu banii din timp, atunci ai toate sansele sa-ti iei bilete de avion foarte ieftine. De ajutor ar fi sa te abonezi la newsletterele companiilor aeriene sau sa le urmaresti pagina de facebook.

Cauta biletele pe agregatoarele online

Exista o serie de site-uri autohtone si internationale care functioneaza ca un agregator de zboruri. Le poti avea in vedere daca vrei sa castigi timp atunci vrei sa cauti un zbor ieftin: cheapflightsfinder.com, airfarewatchdog.com, adioso.com, kayak.com, momondo.com, mobissimo.com, drungli.com, vola.ro, fly.ro, avion.ro etc.

Comentarii