Maria Oana Popa, antreprenor de succes si fondatoarea Creative Lash: „Poti schimba lumea cu o privire“

582
maria oana popa

Pe Maria Oana Popa am avut ocazia sa o cunosc abia zilele trecute, cand am incercat sa descopar mai multe despre aplicarea genelor false, un ”artificiu” de look ce ajuta femeile sa se simta mai frumoase, mai increzatoare. Povestea ei m-a inspirat, pentru ca e o dovada ca daca iti doresti ceva cu adevarat, visurile devin realitate. Bineinteles, cu multa munca si daruire!

Cat timp Maria Oana Popa lucra de zor in cabinet, mi-a raspuns la cateva intrebari despre afacerea pe care a pornit-o de la zero, despre renuntarea la cariera de baza in favoarea uneia care aduce impliniri si despre ce o motiveaza sa mearga mai departe.

De la ea am aflat ca extensiile de gene care ofera un aspect natural se numara printre schimbarile pe care le putem face cand vine vorba de frumusete. Maria Oana Popa este o femeie frumoasa, hotarata, dar si calda, pasionata de ceea ce face. A absolvit, atentie!, facultatea de matematica, apoi a fost model, iar acum e lashmaker artist. N-am simtit cand a trecut timpul stand la povesti cu ea despre cum a pus pe picioare un business de succes: Creative Lash.

Care au fost motivele care te-au determinat sa faci trecerea de la domeniul studiat la cel in care lucrezi acum?

Maria Oana Popa: „Cred mult ca aceasta meserie m-a ales. Cariera in modelling m-a ajutat sa pretuiesc mai mult frumusetea naturala, iar faptul ca am terminat facultatea de matematica, m-a invatat sa fiu ordonata si responsabila. Am simtit dintotdeauna ca meseria pe care o voi urma trebuie sa fie pasiunea mea, iar aceasta meserie pentru mine a fost o provocare. Imi place sa descopar lucruri noi si sa revolutionez ceea ce fac!“.

De unde dragostea pentru domeniul frumusetii?

Maria Oana Popa: „Dragostea pentru frumusete o am inca din copilarie, din acest motiv am ales sa lucrez 12 ani in lumea modelling-ului. Consider ca meseria de model m-a ajutat sa ma descopar si sa imi manifest latura creativa, lucru care mi-a fost de folos ulterior“.

Care au fost pasii pe care i-ai parcurs inainte sa apara Creative Lash?

Maria Oana Popa: „Pasii au constat in doi de ani de multa munca si practica, in documentare si informare, in dorinta si visul de a face altceva“.

Ce alte pasiuni mai ai?

Maria Oana Popa: „Sportul, cititul (din pacate rar acum), calatoriile si statul la plaja pentru a putea sa privesc marea“.

Care sunt implinirile de care ai avut parte de cand lucrezi in acest domeniu?

Maria Oana Popa: „Bucuria cea mai mare e faptul ca pot face fericite alte persoane. Cand aud din gura clientelor: <<Maria, tu faci femeile mai fericite decat o fac barbatii>> – mi se confirma fericirea“.

Dar care au fost obstacolele intalnite? Iti mai aduci aminte de primele cliente sau de primele experiente de la Creative Lash?

Maria Oana Popa: „Obstacole nu am avut, sincer va spun. Cand ceva este menit sa fie al tau, drumul este foarte clar! Primele experiente cu clientele au fost foarte frumoase – primul model a trebuit sa fie cobai cinci ore! O, Doamne! Si-acum imi aduc aminte de Ana, medic stomatolog care m-a incurajat si a rezistat fara sa zica nu mai pot. A doua clienta a fost cumnata mea, Madalina, careia i-am pus gene stand in pat – ea a rezistat 3 ore si 30 min. Ea a fost a doua persoana care m-a incurajat. Si timp de 3 luni m-am tot plimbat pe la cunostinte si prietene sa le pun gene gratis. Cred ca mai aveam putin si ii puneam gene si sotului meu. Il convinsesem si pe el ca <<poti schimba lumea cu o privire>>, atat de entuziasmata eram!“.

Maria Oana Popa: „E minunat sa poti sa aduci zi de zi bucurie in viata oamenilor“

Stiu ca poti sa predai mai departe tainele meseriei pe care o practici. Ce trebuie sa stie o persoana care doreste o cariera in acest domeniu?

Maria Oana Popa: „A fii lashmaker artist insemna sa ai rabdare, creativitate, masura si gust, dar, nu in ultimul rand, trebuie sa fii autentic! Nu este o meserie usoara. Ganditi-va ca trebuie sa luam geana cu geana, cu multa rabdare, de aceea trebuie sa fii inzestrata cu atentie si precizie sa poti face acest lucru. Consider ca pot sa fiu o deschizatoare de drumuri, dar totul depinde de ceilalti“.

Cat de dificil este sa pui bazele unei afaceri in care crezi, una in care exista competitie?

Maria Oana Popa: „Nu este dificil. Este chiar o provocare frumoasa, asta daca crezi in ea. Am incercat sa-mi aduc colaboratori langa mine care sa-mi inteleaga dorinta de a progresa. Sa ne ajutam reciproc si sa formam o echipa! Am inteles ca in viata lucrurile se compenseaza intr-o anumita masura si am incercat sa aplic acest lucru tot timpul. Competitie va fi mereu, doar clientul va face diferenta si vor fi persoane care te vor prefera pe tine“.

maria oana popa

Ce planuri ai pentru viitor?

Maria Oana Popa: „Planuri am si sunt mari, dar prefer sa le pastrez pentru mine deocamdata. Vreau sa se intample inainte de a le povesti“.

Ieri ai primit un premiu important. Poti sa ne oferi mai multe detalii?

Maria Oana Popa: „Da. Am participat la evenimentul <<Femei de succes 2018>>, unde am fost premiata pentru ceea ce am reusit sa fac din povestea Creative Lash. Nu pot decat sa ma bucur si sa fiu recunoscatoare pentru tot ce mi se intampla, pentru ca este minunat sa poti face zi de zi ceea ce iti place, sa aduci bucurie in viata oamenilor astfel si sa fii si premiata pentru asta“.

Descopera mai multe si despre Luminita Ivanici: drumul de la corporatist la antreprenor de succes.

Foto: arhiva personala

Comentarii