Laminarea genelor sau cum poti sa ai gene mai lungi si curbate

1721
laminarea genelor

Nu putine sunt femeile care isi doresc sa aiba genele mai lungi si curbate. Iar acum toate aceste lucruri pot sa fie obtinute nu prin aplicarea unor extensii, ci prin laminarea genelor. In ce consta procesul, cand se recomanda, care sunt avantajele lui – la toate aceste intrebari raspunde specialistul.  

Rimelul pentru volum si gene curbate, zecile de tratamente cu uleiuri naturale si clestele pentru curbarea genelor sunt doar cateva dintre trucurile pe care le-am pus in practica din dorinta de a avea genele mult dorite. Cu toate acestea, rezultatele obtinute nu au fost mereu pe masura asteptarilor. Am descoperit ca putem avea gene mai lungi si curbate cu ajutorul unei procedeu cosmetic ce este la-ndemana, anume laminarea genelor. Am inceput sa ma documentez cat mai mult, iar raspunsuri la multe dintre intrebarile mele mi-a dat Alina Georgiana Popa, cosmetician in cadrul Make-up Cafe.

Laminarea genelor: in ce consta procedura

Laminarea este un procedeu cosmetic noninvaziv ce ajuta la obtinerea unor gene mai lungi, voluminoase si curbate. „Laminarea genelor este o procedura prin care se obtine curbura genelor naturale, ingrosarea acestora, dar si hranirea lor cu serumul special pe baza de cheratina. De obicei, clientele vin la salon deoarece le deranjeaza ca genele lor sunt drepte, pentru ca au avut o experienta neplacuta atunci cand au ales sa poarte extensii sau multe considera extensiile <<ceva nenatural>>, pentru ca sunt prea vizibile. Astfel ajung sa aleaga o procedura mai naturala si mai putin invaziva aflata in zona de recuperare a genelor (asta deorece cheratina ajuta la regenerare lor) fata de extensiile fir cu fir. Dupa procedura de laminare, genele sunt mai curbate, mai lungi, mai groase, dar si hranite in profunzime, cu un aspect natural“, explica Alina Georgiana Popa, cosmetician la Make-up Cafe.

Care sunt etapele laminarii

Laminarea genelor este recomandata tuturor femeilor care isi doresc sa aiba gene mai lungi si curbate, iar procedeul este de un real ajutor mai ales daca persoana in cauza a purtat pentru mai mult timp extensii de gene si se afla in pauza. Bine de stiut este ca procedeul cosmetic presupune patru etape. Prima dintre ele consta in liftingul cu ajutorul unor solutii speciale. Mai exact, genele se ridica de la radacina, folosindu-se doua bucati de silicon, apoi ele se fixeaza cu ajutorul unui balsam pentru lifting, spune specialistul Make-up Cafe. Cea de-a doua etapa presupune fixarea genelor (se foloseste o crema speciala pentru volum si fixare), cea de-a treia vopsirea lor (se aplica pigmentul ce va vopsi genele in culoarea negru intens), iar ultima etapa este cea de aplicare a cheratinei – substanta se aplica pe gene si se lasa sa actioneze pentru o buna absorbtie, timp de 10 minute.

Inainte (stanga) si dupa laminarea genelor (dreapta)

Laminarea genelor: care sunt beneficiile ei

Genele inainte (stanga) si dupa laminare (dreapta).

Nu doar ca este un procedeu nedureros, ci bine de stiut este ca laminarea nu afecteaza sanatatea genelor. In plus, genele raman mai lungi, dese si curbate pentru aproximativ doua luni (timp de trei sedinte consecutiv), iar ulterior ele necesita intretinere o data la jumatate de an.

Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont dupa procedura de laminare este sa nu aplici niciun fel de lichid pe gene timp de 24 de ore (indiferent ca este vorba de apa, de demachiant sau de alte soltutii). Dupa acest interval, poti sa folosesti produsele cu care esti obisnuita sau unele care sunt destinate ingrijirii ochilor sensibili.

Poti sa mai citesti si despre greselile in ingrijirea sprancenelor care te fac sa pari mai in varsta.

Foto: Make-up Cafe, Guliver

Comentarii