Ingrijirea plantei de aloe vera. Ce spun frunzele despre sanatatea ei?

589
Ingrijirea plantei de aloe vera

Poate ca aloe vera nu face flori spectaculoase, la fel ca alte plante de apartament, insa aduce o multime de beneficii organismului. De aceea merita sa iti dai toata silinta pentru ingrijirea plantei de aloe vera. Nu trebuie sa iti faci prea multe griji in privinta intretinerii acestei plante, fiindca metodele sunt destul de simple.

Avand in vedere ca aloe vera este o planta originara din Africa, poate face fata cu brio perioadelor in care nu primeste apa. Asadar, nu trebuie sa te stresezi cand pleci in concediu ca o vei gasi ofilita. Dar trebuie sa iei in considerare ca are cateva conditii diferite de ingrijire fata de alte plante de apartament. Am gasit cateva indrumari pretioase pe almanac.com si am de gand sa le aplic cat de curand.

Ingrijirea plantei de aloe vera: lumina si apa

Aloe vera iubeste lumina, asa ca ar trebui sa pui ghiveciul intr-un loc in care se poate bucura de ea. Dar ai grija sa nu o tii in lumina directa a soarelui. In ceea ce priveste temperatura din incapere, aceasta planta se simte cel mai bine intre 13 si 27 grade Celsius.

Nu uda des aloe vera, fiindca planta trebuie sa simta solul uscat. Specialistii recomanda sa ii pui apa la aproximativ o saptamana ori doua si chiar mai rar in timpul iernii. Inainte sa torni apa, testeaza gradul de umiditate al solului cu degetul. Uneori, va fi suficient doar sa o stropesti pe frunze. Planta nu consuma multe resurse fiindca are programul ei de „hibernare” de la care nu se abate in sezonul rece.

Ingrijirea plantei de aloe vera: ghiveci si tip de sol

In cazul in care doresti sa fertilizezi pamantul din ghiveci, trebuie sa cunosti cateva reguli legate de ingrijirea plantei de aloe vera. Nu aplica acest tratament mai des de o data pe luna si numai pe perioada primaverii si a verii.

Asigura-te ca ghiveciul plantei este unul incapator, pentru ca aloe vera tinde sa se dezvolte repede intr-un mediu cald. In ceea ce priveste ingrijirea plantei de aloe vera, trebuie sa mai stii ca are nevoie de un ghiveci de ceramica, un vas care sa asigure un drenaj bun, altfel apa nu se va scurge corespunzator si va afecta radacinile.

Daca vrei sa plantezi aloe vera in alt ghiveci, cauta din timp un sol potrivit pentru ingrijirea plantei de aloe vera. Are nevoie de un mix de sol special pentru cactusi ori de un sol nisipos. Astfel te asiguri ca ii oferi conditii bune pentru dezvoltare.

Cum iti dai seama ca planta de aloe vera este bolnava?

In ingrijirea plantei de aloe vera este usor sa observi semnele care iti transmit ca situatia nu evolueza intr-o directie buna. Urmareste indicatiile de mai jos pentru a-ti da seama care este, mai exact, problema.

Frunzele plantei devin maronii – este posibil ca aloe vera sa fi stat prea mult in lumina soarelui.

Frunzele incep sa atarne mai rau decat de obicei – planta nu are suficienta lumina.

Frunzele sunt subtiri si rasucite – probabil nu uzi planta suficient.

Aloe vera nu creste de o perioada lunga si nici nu da semne ca s-ar dezvolta curand – incearca sa ii schimbi ghiveciul cu unul mai mare ori pune-i putin compost in sol.

Stiai ca aloe vera se numara printre plantele de interior toxice pentru caini si pisici? Daca ai animal de companie, asigura-te ca nu ajunge la frunzele plantei.

Foto: Guliver

Comentarii