Ingrijirea orhideelor iarna. Sfaturi ca sa ai cele mai frumoase flori!

545
Ingrijirea orhideelor iarna

Ingrijirea orhideelor iarna se poate dovedi o adevarata provocare, in special daca ai prima ta planta si nu cunosti prea multe informatii despre nevoile ei. Fiind o floare tropicala, orhideea are cerinte speciale in sezonul rece, dar vestea buna este ca am gasit cateva trucuri simple pe justaddiceorchids.com.

Urmatoarele sfaturi despre ingrijirea orhideelor iarna te vor ajuta sa tii planta sanatoasa pe toata perioada sezonului rece. Metodele indicate nu sunt deloc complicate, insa necesita mai multa atentia din partea ta daca vrei sa te bucuri in continuare de floare in toata splendoarea ei. Asa cum oamenii au nevoie de un supliment cu vitamina C pentru a face fata iernii, asa si orhideea are nevoie de o ingrijire atenta.

Ingrijirea orhideelor iarna: fii atenta la radacini!

Verifica cu atentie radacinile orhideei, fiindca acestea iti transmit daca planta este udata corespunzator ori nu. In cazul in care observi ca sunt uscate si cenusii, pune-i mai multa apa. De asemenea, daca frunzele prezinta cute (ca un fel de riduri), trebuie sa uzi planta mai des. Vei sti ca planta este din nou bine atunci cand radacinile vor deveni verzi si carnoase.

Asigura-te ca orhideea primeste suficienta lumina

Zilele scurte de iarna pot sa priveze floarea de lumina, asa ca trebuie sa ai grija la zona din  casa in care o asezi. Pune ghiveciul in cea mai luminata incapere din casa si vei incepe sa observi la scurt timp ca planta este mai fericita acolo.

Acorda atentie nivelului de umiditate din casa

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea orhideelor iarna este ca aceste plante iubesc umiditatea si ca nu se simt bine in incaperi cu aer uscat. Asadar, nu le tine aproape de calorifere, de aparate de aer conditionat ori de sobe. Pune floarea intr-un spatiu in care are parte de umiditatea de care are nevoie. Spre exemplu, poti sa tii aceasta floare exotica in baie, insa numai daca acolo are parte de suficienta lumina naturala. De asemenea, pentru a-i asigura nivelul de umiditate necesar, pune ghiveciul pe o tavita in care ai pus apa si pietricele.

Ingrijirea orhideelor iarna – nu intra in panica daca se ingalbenesc frunzele

Probabil ca te vei ingrijora daca vei observa ca frunzele plantei au inceput sa se ingalbeneasca. Intr-adevar, acest semn indica faptul ca ingrijirea orhideelor iarna nu decurge asa cum ar trebui, insa situatia se poate repara usor. Mai intai, trebuie sa stii ca frunzele ingalbenesc, de regula, atunci cand orhideea nu primeste suficienta lumina naturala. Totusi, daca nu consideri ca aceasta ar putea sa fie problema, atunci cuvantul magic este „fertilizarea”. Dupa ce vei bifa pe lista ambele cerinte, planta isi va reveni repede si ii vei putea admira din nou frumusetea.

Iata si cum stimulezi orhideea sa infloreasca din nou! Este posibil sa fi neglijat anumite aspecte legate de ingrijirea acestei flori exotice.

Foto: Guliver

Comentarii