Henna Spa, procedura care te ajuta sa ai sprancene perfecte timp indelungat

398
henna spa

Daca nu mai vrei sa stai in fiecare dimineata sa iti fardezi sprancenele, dar nu te tenteaza microbladingul, avem o veste buna pentru tine. Am descoperit o procedura de stilizare si corectare a formei sprancenelor prin vopsire care a cucerit deja multe dintre vedete. Se numeste Henna Spa si este mai mult decat un trend, este un machiaj semi-permanent al sprancenelor, cu efect de pudrare, care iti acopera golurile inestetice si te ajuta sa ai mai multa incredere in tine.

Inainte de vopsire

In cadrul vopsirii sprancenelor folosind tehnica Henna Spa, se folosesc pigmenti vegetali speciali, care ofera o culoare de lunga durata, si anume pudra de henna. Fiind un tratament spa, procedura nu este invaziva si nici dureroasa, iar efectul este unul de powdering. Altfel spus, se armonizeaza trasaturile, privirea este pusa in valoare, chipul devine mai luminos.

Iata cei 8 pasi simpli care te ajuta sa ai sprancene bogate folosind tehnica Henna Spa

Pasul 1: Primul pas inainte de inceperea procedurii Henna Spa este demachierea si dezinfectarea zonei sprancenelor. Se curata si se indeparteaza uleiul de pe piele cu ajutorul Cleanser-ului Henna-Spa. Se aplica pe o discheta demachianta (preferabil de bumbac) Cleanser Henna-Spa si se sterge spranceana in sensul cresterii firului de par.

Pasul 2: Se exfoliaza pielea cu gel Henna-Spa (este un exfoliant special si NU se recomanda inlocuirea acestuia cu un exfoliant obisnuit din gama de tratamente cosmetice). Se face timp de 1 minut o exfoliere a sprancenelor prin miscari circulare, in sensul cresterii firului de par. Se indeparteaza exfoliantul cu o discheta cu cleanser, in sensul cresterii firului de par.

Pasul 3: Henna-Spa Sampon pregateste firele de par pentru nuantare, prin deschiderea cuticulei firului de par. Se aplica sampon si se maseaza cu miscari circulare, in sensul cresterii firului de par, timp de 1 minut.

Dupa ce a fost trasat conturul sprancenei

Pasul 4: Se masoara sprancenele cu ajutorul compasului Phibrows, pentru a se obtine forma perfecta a sprancenelor, avand ca punct de reper distanta dintre ochi.

Pasul 5: Cu ajutorul creionului Henna-Spa, se da forma sprancenelor, urmand sa fie aplicata in interiorul conturului pulberea de henna mixata cu solutia Aqua. Se lasa sa actioneze pasta de henna pe sprancene intre 20 si 30 de minute, in functie de intensitatea dorita.

Henna se va sterge usor in sensul cresterii firelor de par

Pasul 6: Dupa ce pasta de henna a actionat pe sprancene, se sterge baza acestora, pentru a crea efectul de degrade.

Pasul 7: Se indeparteaza vopseaua cu ajutorul unei dischete de bumbac umezita in apa calduta. Henna se va inmuia si sterge usor in sensul cresterii firelor de par.

Pasul 8: Se completeaza tratamentul cu solutia speciala de consolidare fixativ Henna-Spa, pentru ca efectul de pudrare sa reziste timp indelungat.

Pentru regenerarea firului de spranceana, se recomanda folosirea Regrowth Gel, un gel special, imbogatit cu substante nutritive. Acest produs este disponibil si in cabinetul Make-up Cafe, pe baza de comanda.

Rezultatul final

Atentie!!!

Este recomandat ca timp de 24 de ore de la terminarea tratamentului, sa se evite spalarea sprancenelor acasa.

De asemenea, timp de 24 de ore, se va evita folosirea fondului de ten, fardurilor sau creioanelor in aceasta zona! In plus, sunt interzise tratamentele cosmetice imediat dupa procedura Henna Spa (acestea se vor face inaintea procedurii) si sauna!

NU se efectueaza procedura daca:
– ai o eruptie pe fata sau un scalp sensibil, iritat sau cu leziuni (rani, zgarieturi);
– ai avut in trecut sau si in prezent reactii adverse dupa colorarea parului;
– ai mai avut o reactie neplacuta la folosirea henna pe piele.

Procedura dureaza o ora si jumatate, iar efectul Henna Spa tine pana la 30 de zile pe firul de par si intre 7 si 14 zile pe piele.

Acum, ca ai aflat ce presupune vopsirea sprancenelor cu Henna Spa, te poate interesa si articolul despre 6 greseli in ingrijirea sprancenelor care te fac sa pari mai in varsta. 

Foto: Make-up Cafe

Comentarii