Topul celor mai frecvente greseli din salonul cosmetic. La ce sa fii atenta!

427
greseli din salonul cosmetic

Greseli din salonul cosmetic – sunt atat de multe si, din pacate, unele lasa semne pe viata pe piele. Daca nu ai trecut printr-o astfel de situatie, esti o norocoasa. Cele care le-au experimentat, insa, ar vrea sa dea timpul inapoi si sa faca alte alegeri. Invata cum sa alegi corect locurile in care iti ingrijesti corpul chiar de la cei direct implicati in aceasta meserie, specialistii Make-ul Cafe, care ne-au castigat increderea in ceea ce priveste procedurile de infrumusetare. 

Am stat de vorba cu Luminita Ivanici, designer sprancene, microblading artist, make-up artist si estetician, dar si cu Alina Georgiana Popa, estetician expert, ambele de la Make-up Cafe, si am aflat mai multe despre cateva greseli din salonul cosmetic la care sa fii atenta. Este bine sa stim care sunt acestea, mai ales ca de multe ori nu le observam in calitate de cliente.

Luminita Ivanici

Greseli din cabinetul cometic: de ce e bine ca specialistul sa-si dezinfecteze mainile inainte

Ai observat si tu ca, inainte de inceperea oricarei proceduri, cosmeticiana isi spala mainile? Atunci trebuie sa stii ca treburile se fac „ca la carte“. Una dintre desele greseli din salonul cosmetic consta chiar in faptul ca specialistul nu-si spala sau dezinfecteaza mainile inainte. „In timpul cursului de cosmetica, am realizat ca si eu acceptam in cabinet diverse compromisuri, unele de care nu eram constienta ca imi pot face rau, inainte sa lucrez in domeniu. In primul rand, cosmeticiana trebuie sa-si spele si sa-si dezinfecteze mainile inainte sa inceapa orice procedura. De asemenea, manusile de unica folosinta au un rol foarte important in procedurile cosmetice. Ele trebuie folosite la epilat, pentru procedurile de machiaj semipermanent, cat si la tratamentele cosmetice“, explica Alina Georgiana Popa.

Alina Georgiana Popa

 

Epilarea cu ceara traditionala, topita, creste riscul contactarii infectiilor

Unul dintre serviciile care pot fi realizate gresit este epilatul, spune esteticianul. „Ca multe alte fete, si eu ma epilam cu ceara inainte sa descopar epilatul cu zahar. Una dintre greselile majore in epilarea cu ceara traditionala este refolosirea acesteia de la o clienta la alta. Atunci cand fasia de ceara indepartata se pune in decantor, se incalzeste si se strecoara, iar ceara nu este mai calda de 40 sau 50 de grade. Ea s-ar arde daca ar fi incalzita la peste 100 de grade si nu ar mai fi de buna calitate. La 40 sau 50 de grade, ceara traditionala nu este niciodata sterila, prin urmare nu este sigura, mai ales ca poate sa fie contaminata cu bacterii sau virusuri. Nu este nevoie decat de un singur punct de sange pe ceara indepartata de pe piele – iar asta se intampla des la clientele cu fire de par mai groase si cu radacini puternice- si te poti alege cu o infectie la nivelul pielii“, adauga specialistul. De aceea, este foarte important ca esteticiana sa foloseasca materiale de unica folosinta – manusi, ace sterile – si sa le arunce la sfarsitul procedurii pe toate cele utilizate. „In salon la noi am renuntat la epilatul cu ceara traditionala sau <<de unica folosinta>> atat pentru mine, cat si pentru clientele mele, si am decis sa folosesc pasta de zahar. Pe langa faptul ca este o metoda care aduce mai multe beneficii, este si una mult mai igienica“, spune Alina Georgiana Popa.

Alte greseli din salonul cosmetic: cum se folosesc corect produsele

Bine este ca in salonul cosmetic sa se foloseasca doar produse care sunt in termen de valabilitate. De asemenea, ceea ce este in interiorul tuburilor trebuie sa fie fie scos cu ajutorul unei spatule si nu folosind degetele. „Produsele care se folosesc in cabinet au lipita o eticheta pe care este scrisa data cand a fost deschis recipientul. Pe fiecare ambalaj exista si un termen specific de 6 luni sau 12 luni, termen ce trebuie respectat. Chiar daca este in termen, un produs are un anumit numar de luni de valabilitate conform indicatiilor producatoruluiׅ“, specifica specialistul.

Aburul si masajul facial Nu sunt indicate pentru tenul acneic

Printre desele greseli din salonul cosmetic se numara si cele care presupun folosirea unor proceduri care de fapt nu sunt indicate pentru anumite tipuri de ten. Iar asta deoarece ele pot sa faca mai mult rau decat bine cand vine vorba in special de tenul acneic. „Pentru tenul gras sau acneic, nu se recomanda sa se foloseasca aburul, deoarece caldura favorizeaza producerea sebumului. La tenurile problematice se evita masajul facial, folosirea cremelor grase si a uleiurilor, mai ales ca ele pot bloca porii. Iar la tenurile cuperotice, nu se indica vapoforul, deoarece se face vasodilatatie si se favorizeaza extinderea cuperozei“, explica Alina Georgiana Popa. La fel de important este ca specialistul sa foloseasca masti speciale de protectie pe toata durata procedurilor cosmetice.

Descopera mai multe despre caderea parului si regenerarea lui: cum a fost la prima sedinta de mezoterapie pe scalp.

Foto: Make-up Cafe

Comentarii