Fursecuri cu fulgi de ovaz si mango – desert sanatos si pe placul copiilor

100
Fursecuri cu fulgi de ovaz si mango - reteta usor de preparat

Ai facut vreodata fursecuri cu stafide? Daca da, sigur ti-a placut textura fructelor uscate, gumate, cu aluatul crocant al fursecurilor sau, mai bine zis, al cookies-urilor. Daca vrei sa inlocuiesti stafidele cu alte fructe, ca sa obtii alte arome apetisante, incearca reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si mango.

Cei de la bakingbites.com au o reteta delicioasa de fursecuri cu fulgi de ovaz si mango. Nu e greu sa faci fursecuri cu fulgi de ovaz si mango. In plus, te va cuceri pe loc gustul lor. Mango uscat are arome florale, usor tropicale, intr-un fel asemanatoare cu stafidele, dar cu un gust special. Gasesti in comert mango deshidratat, sub forma de fasii, din care vei taia cat ai nevoie. Poti adauga putina scortisoara in aluat si vei obtine un gust bogat, puternic aromat. Daca vrei sa faci fursecuri mai crocante, este de ajuns sa le tii inca putin in cuptor, pana se rumenesc pe margini.

Reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si mango

View this post on Instagram

#CookiesOatmeal

A post shared by Norsarinar Mohamad (@halus75_norsarinar) on

Ca sa prepari aceste bunatati, pe care cei mici le vor adora, ai nevoie de o cana si jumatate de faina, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o jumatate de lingurita de sare, trei sferturi dintr-o ceasca cu unt (la temperatura camerei), o cana cu zahar brun, doua oua mari (tinute la temperatura camerei), o lingurita de esenta de vanilie, o jumatate de lingurita de scortisoara, doua cesti de fulgi de ovaz, o ceasca cu mango deshidratat, aproximativ 150 de grame.

Cum se prepara

Primul pas consta in incalzirea cuptorului. Acopera, apoi, tava cu hartie de copt. Intr-un bol mediu, amesteca faina cu bicarbonatul si sarea. In altul, omogenizeaza untul cu zaharul, pana se deschide la culoare, iar pasta devine pufoasa. Adauga si ouale, pe rand, si bate-le spuma. Incorporeaza si esenta de vanilie in crema de unt si oua, apoi compozitia de faina, fulgii de ovaz si cubuletele de mango. Amesteca totul foarte bine, pana se distribuie uniform ingredientele. Din compozitie se fac mingiute de aluat de doi-trei centimetri si se pun pe hartia de copt. Ar trebui sa stea la cuptor intre 10 si 15 minute, pana cand se rumenesc pe margini, dar miezul lor ramane deschis la culoare. Le mai lasi pana la cinci minute in tava, pana se mai racoresc, si apoi le transferi pe un platou. Iti vor iesi cam 35-40 de astfel de fursecuri.

Ti-a placut acest desert? Iti recomand sa prepari si negresa de post cu mere.

Foto: Instagram

 

Comentarii