Fratele Ducesei Kate – victima depresiei. Acesta si-a deschis sufletul la indemnul surorii sale

433
fratele Ducesei Kate

James Middleton, fratele Ducesei Kate, a vorbit pentru dailymail.co.uk despre lupta sa cu nemiloasa depresie. Intr-un interviu acordat de curand, acesta a dezvaluit multe dintre capcanele acestei afectiuni care lasa urme pe viata.

Mai mult, cand s-a referit la aceasta boala care nu iarta pe nimeni, a descris-o ca fiind un “cancer al mintii”.

In articolul publicat in Daily Mail, James a oferit detalii de o onestitate iesita din comun. Omul de afaceri in varsta de 31 de ani s-a ferit de ochii publicului pana de curand. Acesta a luat decizia ca dupa publicarea povestii sale despre despresie sa fie mai vizibil pe retelele de socializare.

Fratele Ducesei Kate lupta de doi ani cu boala

James a precizat ca i-a trebuit un an sa recunosca faptul ca are probleme si ca are nevoie de ajutor specializat. Sanatatea lui mintala era serios afectata cu un an inainte ca acesta sa ceara ajutor, in decembrie 2017.

Fratele Ducesei Kate a luptat cu depresia

Subliniind ca depresia nu iarta pe nimeni, indiferent de conditie fizica, psihica, dar mai ales indiferent de statutul social si de resursele materiale, James a explicat: „Stiu ca sunt binecuvantat si am o viata privilegiata. Acest lucru nu m-a facut imun la depresie”. A incercat sa explice cum vede el depresia si a spus ca este complicat sa descrie conditia. “Nu este doar tristete. Este o boala, un cancer al mintii”, a spus James, folosindu-se de cel mai dur termen comparativ.

Nu mai voia sa traiasca in acea stare

Fratele Ducesei Kate a vorbit deschis si despre riscul care apare cand boala se agraveaza si anume sa ai in vedere sinuciderea: „Nu este un sentiment, ci mai degraba absenta acestora. Existi fara scop sau fara directie. Nu puteam simti bucuria, entuziasmul sau anticiparea; doar anxietatea ma dadea jos din pat dimineata. Nu am avut in vedere sinuciderea, dar nici nu am vrut sa traiesc in acea stare”.

View this post on Instagram

Stockholm you beauty 🇸🇪

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

James a explicat ca problemele au aparut in timp, incepand cu perioada copilariei. De mic copil a suferit de dislexie – (tulburare care consta in dificultatea de a citi si a intelege ceea ce se citeste) si a avut nevoie de mai multa intelegere din partea celor din jur. Barbatul considera ca daca primea ajutor din vreme, viata i s-ar fi parut mai usoara si nu ar fi ajuns in stadiul de depresie. „Nu critic sistemul. Dar din cauza faptului ca eu n-am stiut ca mintea mea lucreaza diferit – nici parintii mei nu stiau asta – nu am gasit un mod prin care sa controlez aceasta problema. Daca un diagnostic si un ajutor ar fi venit mai devreme, viata mi s-ar fi parut mult mai usoara”, a explicat barbatul.

View this post on Instagram

Very serious!

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

Cand a mers la medic, principalele simptome care anuntau o dereglare a sanatatii sale au fost: bataile neregulate ale inimii, cauzate de stres si anxietate. Tratamentul care i s-a acordat l-a ajutat sa tina sub control boala, insa, abia in 2017 a inceput sa vobeasca despre asta. „Abia functionam, nu mai vorbeam cu prietenii mei”, a povestit el. James a scris abia acum acest eseu, pentru ca se simte mai bine acum si a avut curaj sa o faca si datorita familiei. „Astazi, simt ca am un scop si pofta de viata”. Se bucura ca a avut sprijin si ca a luptat cu boala folosindu-se de toate armele, iar apropiatii i-au fost alaturi, cum ar trebui sa se intample in toate cazurile.

View this post on Instagram

Hello Hong Kong ✌️

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

Fratele lui Kate este inspirat de munca pe care o depun Kate Middleton si Printul William in acest sens „Exact pentru asta militeaza cumnatul meu, Printul William, sora mea, Catherine si Printul Harry prin organizatia lor Heads Together”. Pentru ca el a primit ajutor, a simtit datoria sa isi spuna povestea ca sa fie exemplu si pentru altii.

“Simt ca am datoria sa vorbesc, pentru a-i ajuta pe ceilalti care sufera asa cum am facut si eu. Daca v-as putea lasa cu un singur gand, ar fi acesta<<Este OK sa nu fii OK>>”, a incheiat fratele Ducesei Kate.

Citeste si articolul despre bodyguardul lui Meghan Markle care a demisionat.

Foto: Guliver

Comentarii