Exploreaza destinatii noi! Ce spui de un city break in orasul portuar Mataro din Spania? Iata ce poti face aici!

115

Pentru tine abia acum incepe vacanta? Nu e tarziu sa o petreci cum se cuvine! Daca adori marea si orasele mai putin aglomerate, atunci poti face o escapada in Spania, in idilicul oras portuar Mataro. Te vei indragosti aici de peisaje, de palmieri, de apa marii, de pietricele ei si de mancarea specifica cu fructe de mare asezonata cu cele mai savuroase condimente.

Plaja Saint Simo

Chiar si in septembrie, soarele mangaie coastele din Mataro cu razele lui blande. Marea apare ca o nestemata cu apele ei clare si cu nisipul plin de pietricele aurii. Ce sa mai, peisajul e superb!
shutterstock_521713093Daca pleci alaturi de familie, atunci trebuie sa stii ca plaja Saint Simo (situata in nordul orasului Mataro) este locul perfect pentru cei mici. Plaja este foarte intinsa si neaglomerata. Poti inchiria aici sezlong, poti savura gustari la chiringuitos, snack barurile amplasate chiar pe plaja. Tot aici, pasionatii de snorkelling se pot bucura de apa clara si de fauna specifica din zona.

Plimbare in portul Mataro
shutterstock_346319837
Faleza portului Mataro ofera o deschidere fascinanta a Mediteranei, apa albastra parca te face sa visezi, iar barcile stralucesc in soare si par sa-ti spuna fiecare cate o poveste nemaiauzita. Asfaltul de aici e fin si-ti permite cu usurinta o plimbare cu rolele sau cu skate-ul, fiecare cum prefera, sau chiar un jogging relaxant in briza marii si aerosolii reconfortanti.
shutterstock_346329287

Shopping pe stradutele din Mataro
shutterstock_124210273
Stradutele si bulevardele din Mataro abunda de magazine. Brutarii, cofetarii, patiserii, magazine de bijuterii, de haine, de suveniruri unicat, din palmares nu lipseste nimic. Majoritatea din buticuri si magazine de brand se deschid dupa ora 17.00 cand afluxul de turisti este unul ceva mai mare. Pana atunci, parca toate stau in asteptare. Doar terasele si cafenelele sunt deschise si ofera turistilor gustari savuroase traditionale: paella, tortillas, gazpacho…
shutterstock_237550306
shutterstock_452271805

Cum ajungi aici? 

Poti ateriza cu avionul la Barcelona, apoi poti continua drumul cu o masina inchiriata sau cu trenul pana in Mataro (cea mai buna varianta, trenul este rapid, circula des si face opriri doar in statiuni si orasele principale). Biletele de avion pot costa in aceasta perioada in jur de 200 de euro (pentru o persoana, dus-intors), iar bugetul pentru biletele de tren nu depaseste mai mult de 15 euro (Cu Renfe – Rodalies de Catalunya – dus-intors).
shutterstock_441881359

Comentarii