Evaluarea corporala: ce trebuie sa stii inainte sa te apuci de slabit

216
Evaluarea corporala

Vrei sa scapi de kilograme si centimentri in plus si sa incepi o dieta, dar si sa testezi un tratament care sa modeleze doar anumite parti ale corpului? Inainte de a trece la fapte, e important sa iti faci un set de analize de sange, ca sa te asiguri ca indeplinesti criteriile necesare si ca nu iti pui sanatatea in pericol, dar si sa ceri sfatul unui nutritionist si sa testezi evaluarea corporala.

Maria Iarca, specialist remodelare corporala la clinica Elos Skin&Laser Center, ne-a raspuns la mai multe intrebari despre evaluarea corporala si de ce este indicata inainte sa slabim.

Cum trebuie sa te pregatesti pentru evaluarea corporala?

Evaluarea corporala nu presupune nicio pregatire in prealabil, trebuie doar sa va prezentati la programarea cu specialistul in remodelare corporala. Inainte de a incepe un protocol de proceduri corporale, se realizeaza un set de poze pe zonele care urmeaza sa fie tratate, urmand ca la finalul protocolului sa se repete setul de poze, pentru a putea compara rezultatele obtinute.

Care sunt metodele de evaluare a compozitiei corporale? Cu ce ajuta?

Pacientii se prezinta in clinica noastra atunci cand isi doresc sa imbunatateasca aspectul fizic, sa slabeasca in centimetri si sa elimine celulita. Evaluarile corporale vizeaza masurarea tesutului adipos de pe abdomen, zona lombara, coapse interne si externe sau genunchi. Acest lucru se realizeaza cu un instrument special care masoara grasimea, specialistul putand recomanda tratamentul potrivit si estima numarul de sedinte necesare atingerii rezultatelor dorite. De asemenea, acesta masoara si circumferinta zonei care urmeaza sa fie tratata cu procedurile specifice. In cazul celulitei, gradul acesteia se poate determina cu ochiul liber, prin presarea zonei afectate, si, in functie de gradul celulitei, se recomanda si procedurile necesare pentru reducerea ei.

Ce tip de specialist poate face evaluarea corporala?

Evaluarea corporala se realizeaza de catre un expert in remodelare corporala, care, in functie de rezultate, poate recomanda procedurile necesare.

In ce perioada a lunii este cel mai bine sa ne cantarim si sa ne program pentru o astfel de consultatie?

Nu putem vorbi de o perioada a lunii ideala pentru a ne cantari, in schimb putem vorbi de timpul zilei ideal pentru acest lucru: dimineata.

Cum se ia decizia de a apela la anumite tratamente si proceduri?

In urma evaluarii corporale, specialistul recomanda pacientului planul de tratament care sa ii aduca rezultatele dorite si sa trateze punctual problemele, fie ca este vorba de slabirea in centimetri, fie de reducerea celulitei. Astfel, pentru diminuarea tesutului adipos, expertii clinicii Elos Skin&Laser Center pot recomanda criolipoliza sau injectarile lipolitice, in timp ce impotriva celulitei, vor recomanda VelaShape III, cel mai eficient tratament anticelulita la ora actuala.

In ce situatii este necesara evaluarea corporala? De cate ori ar trebui facuta pe an?

Evaluarea corporala se impune atunci cand pacientii sunt nemultumiti de aspectul anumitor zone corporale si doresc sa le imbunatateasca. Dupa terminarea protocolului de tratamente, pacientii sunt invitati la o evaluare corporala post procedura, unde vor fi comparate masuratorile si pozele initiale cu cele actuale.

Ti-a placut articolul cu evaluarea corporala: ce trebuie sa stii inainte sa te apuci de slabit? Citeste si: Retete de slabit rapide si delicioase pentru mesele principale ale zilei.

Foto: Guliver

Comentarii