Sa le alin romanilor de pretutindeni dorul de tara e o binecuvantare

6358
dorul de tara

Am mai spus-o, dar simt nevoia sa o repet: chiar sunt o norocoasa. E multa munca si daruire in spatele oricarui concert si proiect care ma reprezinta, dar nu simt ca fac lucrurile pentru ca asa trebuie, ci pentru ca asa imi place, pentru ca pasiunea mea imi este si meserie. Iar daca pot cu vocea mea sa alin dorul de tara si sa aduc bucurie pe chipul celor care locuiesc peste hotare, dar si sa ajut oamenii de pretutindeni sa vada partea frumoasa a vietii, consider ca mi-am indeplinit menirea.

In drum spre concert…

Uneori, viata de artist e mai grea decat pare. Repetitii, mult timp petrecut pe drumuri, alegerea tinutelor de scena, oboseala, dorul de familie – toate acestea fac parte dintr-o agenda incarcata si uneori se aduna atat de multe…

Repetitia incepe din aeroport:)))

Sunt deseori intrebata cum de reusesc sa ajung la concerte, sa fac ceea ce imi place, sa fiu aproape de cei dragi. Ei bine, echilibrul este cheia. Am invatat sa prioritizez, sa (ma) organizez, sa deleg si, foarte important, sa imi gasesc timp pentru cei dragi.

Sa cantam impreuna!

Imi plac versurile si notele care alina dorul de tara

Pe scena, cand privesc publicul si incep sa cant, parca o bagheta magica imi sterge oboseala si franturi din mine se scriu pe note muzicale. Emotia celor care canta cu mine ma impresoara si sentimentul acela nu poate fi pus in cuvinte. Este un adevarat dar de la Dumnezeu! Dar poate mai mult ca oricand, atunci cand le cant romanilor de peste hotare, parca le simt dorul de tara si bucuria de a canta pe limba lor. Un astfel de sentiment l-am avut la Roma, unde am cantat pe 23 iunie, la DiscoClub Faraon – Fiumicino.

Imagini si video traduse in amintiri pretioase

Acum, cand privesc imaginile de atunci si am in fata acest video cu toata aceasta frumoasa calatorie, retraiesc fiecare emotie in parte. Da, e minunat sa canti pentru romani, indiferent daca ei sunt in tara sau peste hotare. Trebuie sa recunosc insa ca romanii plecati in alte tari, cum este cazul si celor pentru care am cantat in Roma sau in Londra, sunt mai dornici sa asculte limba noastra romaneasca, cantecele noastre, melodii din folclorul nostru – piese care alina dorul de tara, de casa.

Amintiri dragi…

Poate ca ar trebui sa invatam de la ei sa ne bucuram mai mult de ceea ce avem si sa incercam sa vedem partea plina a paharului, chiar si cand totul in jur pare invaluit in culori intunecate.

A propos, nu uitati ca ne vedem pe 30 septembrie, la Sala Palatului, unde va avea loc concertul Traditional, in cadrul caruia voi interpreta piese iubite din folclorul romanesc, culese din toate regiunile istorice ale tarii. Va pregatesc multe surprize, sper din tot sufletul sa cantam impreuna si sa celebram asa cum se cuvine Centenarul. Mai multe detalii despre eveniment gasiti in acest articol.

Continuati sa visati si nu uitati sa pretuiti valorile romanesti!:)

Va pup atat pe cei din tara, cat si pe cei de peste hotare!

Cu drag,
Andra

Comentarii