Cum iti afecteaza Facebook si Instagram relatia de cuplu

508
cum iti afecteaza Facebook si Instagram relatia

Petrecerea timpului pe retelele de socializare ocupa o mare parte din zi pentru tot mai multe persoane. Cum iti afecteaza Facebook si Instagram relatia cu partenerul? Specialistul ne raspunde in randurile de mai jos.

Putine inovatii tehnologice moderne au avut un asa impact asupra vietii cotidiene precum popularizarea internetului mobil. Toate beneficiile aduse anterior de catre internet sunt prezente in buzunarul fiecaruia dintre noi, iar rezultatul consta in cresterea spectaculoasa a timpului petrecut online in fiecare zi. Descopera cum afecteaza Facebook si Instagram relatia dintre parteneri!

Cum iti afecteaza Facebook si Instagram relatia: ce spun statisticele

Telefonul mobil a devenit o extensie fireasca a fiecarei persoane, devenind indispensabil in afaceri, atunci cand facem cumparaturi, dar si ca mod de a cunoaste oameni noi. Insa, tot acest timp petrecut cu ochii concentrati pe un ecran are un efect negativ evident: atentia acordata unui telefon sau unei tablete diminueaza inevitabil din atentia acordata oamenilor din jurul nostru. Se estimeaza ca ne accesam telefoanele mobile de aproximativ 85 de ori pe zi si ca suntem online 25 de ore pe saptamana, o buna parte din acest timp fiind petrecut pe retelele de socializare, precum Facebook sau Instagram. Toti acesti ,,hoti de atentie” afecteaza prieteniile, insa cele mai afectate sunt relatiile de cuplu, respectiv cele intime.

Afectarea intimitatii, printre efectele negative

Felul in care tehnologia este folosita poate avea consecinte serioase asupra relatiilor intime. Un studiu Pew Research Center din 2014 arata ca o persoana din patru, dintre cei casatoriti sau aflati intr-o relatie de durata, considera ca partenerul de viata are atentia prea des distrasa de telefonul mobil. Cum iti afecteaza Facebook si Instagram relatia, ne spune exact specialistul. ,,Studiul a aratat, de asemenea, ca multe certuri apar intr-un cuplu avand ca motiv momentele potrivite si nepotrivite pentru a interactiona cu telefonul sau tableta. O alta concluzie a fost faptul ca tinerii au o relatie ambivalenta cu tehnologia, aceasta aducandu-i mai aproape, dar provocand aparitia de tensiuni in acelasi timp”, a explicat Simona Mocioi, psihoterapeut atlashelp.net, prima platforma de psihoterapie online. Orele din zi si atentia ce erau candva orientate catre cealalta persoana din cuplu sunt acum dedicate mediului online, iar consecintele negative sunt inevitabile. Mai mult, chiar si lipsa tehnologiei poate afecta atentia si concentrarea, in cazul persoanelor ce obisnuiesc sa petreaca foarte mult timp in compania acesteia.

Depresia, intalnita la cei care folosesc des retelele de socializare

Folosirea intensa a Social Media este, de asemenea, corelata cu diverse efecte negative asupra sanatatii mintale. Un studiu recent efectuat de Universitatea din Pittsburgh a examinat rata de depresie la adultii tineri si a descoperit ca sansele de depresie erau considerabil mai mari la persoanele ce foloseau foarte des retelele de socializare. Alte cercetari au concluzionat ca Social Media este deseori asociata cu un declin al dispozitiei si al nivelului general de satisfactie in viata utilizatorilor, principalul motiv fiind fenomenul numit „fear of missing out” (teama de a pierde ceva). Altfel spus, accesul constant la momente reusite din viata altora, atent selectionate si editate, are ca si consecinta o perceptie scazuta asupra calitatii vietii si a valorii reusitelor unei persoane.

Descopera mai multe si despre Selena Gomez, care a fost detronata in lumea virtuala. Cine are mai multi fani pe Instagram?

Foto: Guliver

Comentarii