Concertul Traditional, cel mai elegant show de muzica populara. Andra, aplaudata la scena deschisa 3 zile la rand

3177
concertul traditional

Andra s-a intrecut pe sine insasi. Concertul Traditional, al doilea show al sau de la Sala Palatului in 2018, a fost un succes incontestabil. 3 ore, cat a tinut spectacolul in fiecare zi, artista a cantat piese din toate regiunile tarii, doine, sarbe, hore si a fost aplaudata indelung dupa fiecare moment.

„Am inima plina de bucurie ca suntem impreuna aici: o reuniune de familie a celor care viseaza in limba romana, tresar de emotie la aceleasi cantece, plang de aceleasi doruri. Muzica ne uneste pe toti“, a spus Andra in deschiderea Traditional.

Marea Unire a invitatilor speciali

Nume mari ale muzicii i s-au alaturat Andrei la acest spectacol inedit. Andra a invitat artisti consacrati pentru genuri muzicale diferite pentru a oferi o experienta cat mai bogata, pentru toate gusturile. Publicul a fost incantat de artisti de muzica populara, muzica usoara, pop, dar si hip-hop.

15 invitati au urcat pe scena pentru a sarbatori Centenarul: Constantin Enceanu, Steliana Sima, Uddi, Daniel Buzdugan, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Aurora si Sandel Mihai, Nicole Cherry, Lidia Buble, Bodo, Ionut Dolanescu, Irina Loghin, Ionut Fulea, Adrian Daminescu, Veta Biris sunt vedetele care au sarbatorit alaturi de Andra Centenarul Marii Uniri, toti acestia fiind acompaniati de Orchestra „Fraților Advahov“, care a numarat 40 de membri. Pe langa acestia, si bandul artistei a contribuit la atmosfera de sarbatoare.

La 100 de ani de Romania, 100 de persoane s-au aflat in acelasi timp pe scena si au dat viata la momente memorabile.

Concertul Traditional: momente inedite din show

Traditional֧ a inceput cu proiectia unei inregistrari video cu Constantin Brancusi, sculptorul vorbind despre pasiunea sa, arta sa, mesajul sau. Andra si-a dorit sa ii aduca astfel un omagiu acestui respectat artist, considerat a fi unul din cei mai influenti ai secolului XX.

Un alt moment extraordinar, inceput tot cu proiectia unor imagini autentice, a fost cel dedicat Mariei Tanase, unul din marii idoli ai Andrei, artista cu care este adesea comparata, spre magulirea ei. Colajul de piese din repertoriul Mariei Tanase a emotionat foarte mult.

Romania, un cantec ca o ruga

Andra a creat alaturi de Adrian Daminescu un moment foarte emotionant. Cei doi au cantat „Romania“, un cantec cu un mesaj tulburator, de suferinta pentru problemele cu care se confrunta tara, iar publicul a aplaudat minute in sir interpretarea lor plina de pasiune.

Tinute inspirate din portul popular romanesc

Pentru show, Andra a ales tinute speciale, inspirate din portul traditional romanesc. Artista si-a facut aparitia desculta, intr-o rochie autentica, veche de 60 de ani, dar reconditionata.

Pentru momentul dedicat Mariei Tanase, Andra a optat pentru o bluza cu maneci ample, fusta si fota argintie, toate cu multe perle.

Toate cele 6 tinute folosite au accente moderne, sunt reinterpretari ale costumelor populare.

Videomapping la concertul TRADITIONAL

Pentru prima oara, intreaga scena a Salii Palatului a fost decorata folosing videomapping. Imagini de poveste au fost proiectate folosind aparatura avansata pe 6 copaci inalti de 8 metri realizati din stadur decupat.

O primire speciala pentru spectatori

Nu doar scena Salii Palatului a fost pregatita cu mult timp inainte pentru spectatori, ci si holul. Pentru a intra in atmosfera de la primii pasi in sala de concerte, producatorii au adus mestesugari care au lucrat in fata miilor de spectatori in lut sau in piele, dar si cosand. Cei care au dorit au putut cumpara produsele tradiționale create ad hoc.

Concertul Traditional: un show care intra in istorie

A fost un spectacol-eveniment, un omagiu adus muzicii care face inimile romanilor sa bata in acelasi timp, pentru aceleasi vise.

Andra si-a dorit sa isi exprime cu ocazia Centenarului iubirea pentru primul gen muzical incercat, influentata de tatal si de fratele ei.

Acum, ca ai citit despre spectacolul de muzica populara Traditional, poti sa descoperi mai multe despre Larisa Barbu, fiica lui Nea Marin: povesti despre scoala de dans si colaborarea cu Andra.

Foto: Costin Dragomir/ Daniel Robert Dinu

Comentarii