3 aplicatii care monitorizeaza ciclul menstrual

3977
ciclul menstrual

Probabil esti nedespartita de smartphone-ul tau. Cu ajutorul aplicatiilor tii legatura cu prietenii tai, publici fotografii pe Social Media, afli cum e vremea, cauti restaurante cand calatoresti. Stiai ca unele te pot ajuta sa analizezi si sa intelegi mai bine ce se intampla cu corpul tau? Exista aplicatii care monitorizeaza ciclul menstrual, oferind informatii despre ovulatie, perioada fertila, uneori si despre nutritie si activitatea fizica. 

Cele mai bune aplicatii care monitorizeaza ciclul menstrual

Life Period Tracker. Aceasta aplicatie gratuita este disponibila pentru utilizatoarele de iPhone si poate fi folosita si in limba romana. Este una din cele mai apreciate aplicatii din AppStore, avand un rating maxim de 5 puncte. Pe langa faptul ca poti intruduce data la care esti la menstruatie si durata ciclului menstrual, aplicatia mai ofera posibilitatea sa notezi zilnic starea ta emotionala si fizica (de exemplu: iritata, anxioasa, agitata, epuizata etc) sau medicatia pe care ai luat-o (de exemplu: ibuprofen). Cu pretul de 3,99 euro obtii varianta Premium in care poti tine evidenta mai multe actini, cum ar fi vizite la medic, analize, viata sexuala, jurnal de alimentatie sau de activitate sportiva. Toate informatiile centralizate intr-un singur loc ofera o imagine de ansamblu foarte utila: cand corpul iese din ritmul sau obisnuit iti poti da seama si poti merge sa faci investigatii. Fie gratuita sau Premium, aplicatia te ajuta sa nu uiti cand ar trebui sa ai la tine absorbante sau e utila daca incerci sa ramai insarcinata si vrei sa stii cand ai zilele cele mai fertile.

Period Tracker. O aplicatie gratuita cu functii asemanatoare, disponibila si pentru Android, si pentru iOS. La fel, pentru un pret mic, poti debloca functii mai complexe. Period Tracker iti da si un tabel cu simptome specifice perioadei premenstruale sau menstruale, cum ar fi crampele, pofta de dulce sau de sarat, durerile de cap, de articulatii sau de abdomen, insomnia sau constipatia: poti nota in trei varianta de intensitate fiecare simptom pentru o monitorizare cat mai precisa a reactiilor corpului tau. Aceste date pot fi o explicatie atunci cand te urci pe cantar si observi nedumerita ca ai un kilogram in plus: poate ca retii apa in perioada premensturala. Incearca aplicatia ca sa vezi daca te ajuta.

My Calendar – Period Tracker. Aceasta varianta a serviciului este la fel de intuitiva. Poti introduce mai multe tipuri informatii in calendar: de la data si durata menstruatiei, pana la contacte sexuale, greutate, date medicale. Aplicatia iti poate trimite si notificari, daca doresti, pentru a-ti reaminti in ce faza a ciclului esti (de exemplu, ca urmeaza perioada de ovulatie). Toate sunt utile mai ales daca vrei sa concepi un copil. Poti restrictiona accesul in aplicatie cu un PIN ca niciun curios sa nu afle fara voia ta, punand mana pe telefon, informatiile tale private. My Calendar e dispnibila si pentru iOS, si pentru Android.

Daca ti se pare interesant articolul cu aplicatii care monitorizeaza ciclul menstrual, te poate interesa si: Adevarat si fals despre mamografie.

Foto: Shutterstock

Comentarii