Cele mai bune statiuni de schi din Romania: un top 4 de sezon

468
Cele mai bune statiuni de schi din Romania

Iubitorii de sporturi de iarna se simt in al noualea cer in aceasta perioada a anului, cand se afla in cele mai bune statiuni de schi din Romania. Cum sezonul de schi a primit unda verde, nu mai este vreme de pierdut. Bifeaza pe lista locul potrivit, echipamentul si voia buna, dupa care fa-ti bagajele cu gandul la senzatiile care iti vor umple sufletul.

Poate ca, in prezent, Romania nu poate sa concureze cu statiunile de schi din Austria ori cu cele din Italia, dar acest lucru nu inseamna ca nu avem locurile noastre cu care sa ne mandrim. Am realizat mai jos o lista cu cele mai bune statiuni de schi din Romania. Daca ai deja experienta vasta in domeniu, ne poti ajuta sa o completam cu sfaturi de sezon pretioase.

inapoi

1. Poiana Brasov, statiunea cu cele mai bune conditii

View this post on Instagram

👀⛷️ #amazing

A post shared by R A Z V A N D S P (@razvan.dsp) on

Cea mai cautata statiune din Romania pentru sporturile de iarna este Poiana Brasov. Aceasta se afla la o altitudine de 1020 metri si se gaseste intre masivele montane Postavaru, Piatra Craiului, Bucegi si Piatra Mare. Aici se desfasoara activitati sportive inca din anul 1895, intre timp devenind cea mai vizitata statiune de schi din tara.

Poiana Brasov bifeaza pe lista atat conditii moderne, cat si un domeniu schiabil mare,  care are in total 25 de km. Cea mai lunga partie are 3821 m si este de dificultate usoara, iar partia „Stadion” are doar 300 m lungime si este tot de dificultate scazuta. In total, in Poiana Brasov sunt 7 partii moderne: 3 sunt usoare, una este medie si 3 sunt dificile. Asadar, iti va fi usor sa gasesti partia potrivita pentru tine. De asemenea, in Poiana Brasov mai este o partie speciala de sanii si una de tubing. Ultima atractie presupune inlocuirea saniei cu inelele golflabile, iar senzatia te invita sa repeti experienta de zeci de ori la rand.

inapoi

Comentarii