Ce secrete au barbatii casatoriti: o incursiune in mintea lor

282
Ce secrete au barbatii si e bine sa le stie si femeile

Nu conteaza de cat timp sunteti casatoriti sau de cata vreme va cunoasteti, sunt cateva lucruri pe care jumatatile voastre prefera sa le tina sub lacat. Ce secrete au barbatii casatoriti? Niciunul, vor spune multe femei increzatoare in sotii lor.

Adevarul este ca si ei au nevoie de intimitate la fel de mult ca si noi, femeile. In plus, cand vine vorba despre exprimarea sentimentelor, a trairilor, temerilor si complexelor, barbatii au nevoie de putin ajutor. Fara el, ajung sa ascunda lucruri.

Self.com a intrebat cativa terapeuti de cuplu ce secrete au barbatii casatoriti si iata ce raspunsuri am aflat!

Isi ascund complexele fizice

Chiar daca nu o spune, el simte nevoia sa stie ca inca mai esti atrasa de el. Barbatii simt ca trebuie sa afiseze mai mereu o atitudine de om increzator in fortele sale. In spatele pozei de invingator, insa, ei simt nevoia sa stie ca sunt doriti si apreciati. Incearca sa ii spui mai des ca esti atrasa de sotul tau. Spune-i, cu argumente, daca poti, cat de norocoasa esti ca te-a ales pe tine sa-i fii alaturi pe viata. Chiar daca va reactiona ca si cum aceste lucruri nu il intimideaza, in realitate inima ii canta de bucurie.

Nu stie sa-si deschida sufletul

In mod natural, barbatii sunt mai putin emotionali decat femeile. Nu inseamna ca nu au emotii, ca nu isi exprima sentimentele sau ingrijorarile, ci ca s-au obisnuit sa nu le acorde importanta. Barbatii prefera sa nege ca au emotii, ca au temeri, si fac asta inca din copilarie.

Fii rabdatoare si incurajeaza-l sa spuna ce il deranjeaza! Nu astepta sa acumuleze frustrari si alte emotii negative! Exprima-ti sentimentele si incurajeaza-l sa le scoata la iveala si pe ale lui.

Ce secrete au barbatii casatorii – sunt ultra-dependenti de sotii

Majoritatea barbatilor, cu o casnicie cu o comunicare sanatosa, cu sentimente de iubire si respect, pozeaza in protectori si, intr-o oarecare masura, in eroi. Le place sa li se spuna ca sustin o familie, ca sunt liderii unei echipe formata din cel putin trei membri. De fapt, acesta este un rol pe care multi si-l asuma cu succes, insa in spatele scenei avem de-a face cu oameni diferiti. Desi au prieteni printre colegii de serviciu, la sala de sport, in locuri unde isi desfasoara activitatea sau hobby-urile, barbatii au nevoie de un prieten adevarat, care sa le fie alaturi oricand au nevoie. Barbatii au nevoie de un prieten care sa le inteleaga emotiile, trairile, judecatile si, daca trebuie, sa ii critice cu bunavointa.

Cei mai multi soti adora si sunt dependenti de suportul emotional oferit de sotie in orice moment, insa nu vor sa arate, ca sa nu para vulnerabili, slabi.

Daca esti la inceputul relatiei, afla care sunt semnele ca este indrgostit de tine si nu vrea sa te piarda!

Foto: Unsplash

Comentarii