Ce sa mananci in Maroc: preparatele care iti vor schimba viziunea culinara

156
ce sa mananci in Maroc

Te-ai hotarat sa depasesti granitele Europei si Marocul este prima destinatie de pe lista? Atunci cu siguranta nu te intereseaza doar obiectivele turistice, ci si ce sa mananci in Maroc. Preparatele culinare orientale nu iti vor rasfata doar papilele gustative, ci si sufletul, asa ca ar trebui sa te pregatesti inca de pe acum de o experienta culinara unica.

Daca iti place sa testezi tot felul de condimente si sa te bucuri de o multime de arome culinare, atunci Marocul este locul in care te vei simti in al noualea cer. Dar te avertizez, la un moment dat ti se va face dor si de bucataria romaneasca, asa cum mi s-a facut mie dupa 9 zile petrecute pe taramul marocan.

Pe langa preparatele culinare pe care le gasesti in galerie, iti mai recomand sa consumi multe fructe si legume. Te vei bucura sa descoperi cat de gustoase sunt si cu siguranta iti vor aminti de vremurile cand aveai ocazia sa consumi din gradina bunicii. Nu rata rodiile, curmalele (sunt delicioase!), mandarinele si bananele. Poti incerca si fructul de cactus doar pentru experienta pentru ca gustul lui nu e pe placul tuturor. La capitolul bauturi… pregateste-te! Vei consuma mult whisky marocan, dar te las sa descoperi la momentul potrivit despre ce tip de bautura este vorba.

Ce sa mananci in Maroc: bucura-te de calatoria gastronomica

inapoi

1. Mesele incep cu un alai de salate

Marocanii obisnuiesc sa inceapa masa cu o salata sau mai multe, in functie de zona si de restaurant. Poti avea parte de o surpriza placuta, cum am avut in Fes, unde am fost rasfatati cu mai multe salate si preparate delicioase (doar la primul fel) ori sa primesti doar o salata marocana simpla formata din ceapa si rosii. Intreaba de la inceput ca sa te asiguri.

inapoi

Comentarii