Ce poti vizita in sudul Italiei: 5 comori turistice care te asteapta

998
Ce poti vizita in sudul Italiei

Italia este o destinatie de vacanta de care nu ai cum sa te saturi, fiindca reuseste sa te surprinda de fiecare data cu ceva nou. Daca ce m-am bucurat pana acum de farmecul Romei, al Florentei, al Sienei si al Pisei, a sosit momentul sa fac o lista cu ce poti vizita in sudul Italiei.

Aceasta zona a tarii a fost populata inca din Antichitate de diferite civilizatii: greaca, romana, araba, bizantina, etrusca si normanda. Fiecare si-a lasat amprenta, intr-o masura mai mica sau mai mare, asupra locurilor din sudul Italiei, iar rezultatul din zilele noastre este deosebit pentru ochii turistilor.

Iti prezint mai jos ce poti vizita in sudul Italiei, astfel incat sa iti poti cunoaste mai bine urmatoarea destinatie de vacanta si sa iti faci un itinerariu.

Ce poti vizita in sudul Italiei: scurt ghid de vacanta

inapoi

1. Napoli

Napoli este cel mai mare oras din sudul Italiei, asa ca nu trebuie sa lipseasca de pe harta ta de calatorii. Orasul este situat pe malul golfului ce poarta acelasi nume si aproape de Muntele Vezuviu. Aceasta destinatie te va intampina cu preparate culinare bogate in arome, privelisti incantatoare si un vibe pe care nu il intalnesti oriunde. Plimba-te pe strazile orasului si admira frumusetile pe care ti le ofera la fiecare pas. Bifeaza neaparat urmatoarele obiective turistice: Palatul Regal, Muzeul National de Arheologie, Biserica Sfanta Clara.

inapoi

Comentarii