Ce poti vedea in Bucovina: 5 locuri pe care sa le bifezi pe harta ta

138
Ce poti vedea in Bucovina

Cauti o destinatie pentru urmatoarea calatorie prin tara? S-ar putea sa te intereseze ce poti vedea in Bucovina, una dintre comorile din zona de nord a Moldovei. Daca nu ai ajuns pana acum in aceasta parte a tarii, a venit momentul sa planifici un circuit care iti va ramane in minte toata viata.

Bucovina nu te intampina doar cu oameni cu inima buna si preparate culinare delicioase, ci si cu peisaje care iti taie rasuflarea si obiective turistice de o mare insemnatate. Multe dintre acestea se afla incluse chiar in patrimoniul UNESCO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura).

Ce poti vedea in Bucovina: atractii locale pe care n-ar trebui sa le ratezi

Nu stii ce poti vedea in Bucovina? Ei bine, iata cateva atractii turistice pe care orice roman ar trebui sa le admire macar o data in viata.

inapoi

1. Manastirile vechi din Bucovina

Bucovina este recunoscuta pentru manastirile frumoase pe care le are, asa ca ar fi pacat sa nu bifezi pe harta ta personala macar cateva dintre aceste cladiri unice. Nu ar trebui sa ratezi Manastirea Putna, prima ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare, unde se afla in mormantul voievodului. Voronet, numita si „Capela Sixtina a Estului”, a fost terminata in trei luni si trei saptamani si este fermecatoare pentru ca inca isi pastreaza arhitectura originara. Merita atentia ta si Manastirea Sucevita, cea mai mare din nordul Moldovei, a carei pereti arata ca o carte ilustrata cu scene biblice, si Manastirea Moldovita, care a fost zidita de Petru Rares (fiul lui Stefan cel Mare).

inapoi

Comentarii