5 motive sa porti haine din bumbac organic

300
bumbac organic

Vrei sa adopti un stil de viata sanatos, esti atent la calitatea alimentelor pe care le consumi, speli cu detergenti eco-friendly, dar la textilele din care sunt realizate hainele pe care le porti esti la fel de atent? Iata de ce ar trebui sa porti haine din bumbac organic!

Cat de multe stii despre beneficiile pe care ti le ofera tesaturile naturale? Pentru o sanatate de fier, e bine sa tii cont de aceste 5 motive pentru care merita sa porti haine din bumbac organic.

Hainele din bumbac organic sunt indicate pentru persoanele cu pielea sensibila

–  Nefiind tratat cu pesticide, ierbicide, fungicide, bumbacul organic te tine departe de alergii sau alte afectiuni ale pielii. Daca ai o piele foarte sensibila, este indicat sa eviti hainele din texturi sintetice, doarece ele elibereaza la nivelul pielii o serie de substante chimice. Pigmentii sintetici de colorare pot contine si ei o serie de substante daunatoare sanatatii tale (nuantatorii pentru sintetice sunt mai puternici decat cei care se folosesc pentru tesaturi naturale).
– Sa fii eco nu mai e demult o moda, ci o responsabilitate. Asa ca alege sa porti haine din bumbac organic. Fibra poate fi reciclata. In acelasi timp, bumbacul organic este biodegradabil, fiind prietenos cu mediul.

Piesele din bumbac sunt mai rezistente si reprezinta o alegere buna in sezonul estival

– Hainele din bumbac organic sunt mai rezistente. Motivul? Procesul de obtinere al fibrelor nu implica procesari care sa deterioreze materialul obtinut.
– Bumbacul organic lase pielea sa respire, mai ales cand temperaturile incing termometrele. Iar asta pentru ca nu favorizeaza transpiratia si nu se lipeste de piele.
– Indiferent de sezon, bumbacul organic se usuca usor si nu retine mirosurile neplacute.

 

Acum, ca ai aflat de ce sa porti haine din bumbac organic, te poate interesa sa citesti si: Moda la Summer Well: tinute de festival purtate de vedetele de la noi.

Foto: arhiva personala

 

Comentarii