Cum sa gasesti bilete de avion ieftine. 6 trucuri de la expertii in calatorii!

580
bilete de avion ieftine

Calatoria cu avionul se poate dovedi cea mai mare cheltuiala la final, cand tragi linie dupa vacanta. Ca sa gasesti bilete de avion ieftine, trebuie sa cunosti cateva trucuri de la expertii in calatorii.

Pe unele dintre metode probabil le cunosti si le-ai testat deja, dar de altele vei fi cu siguranta surprinsa si entuziasmata sa le incerci.

Descopera mai jos un mic ghid de flight hacking, realizat de forbes.com, care iti va fi de un real folos in planificarea urmatoarei calatorii.

  1. Cauta bilete de avion ieftine in modul incognito

Inainte de a face o noua cautare cu expresia bilete de avion ieftine, asigura-te ca navighezi in modul incognito. Cu siguranta ai auzit de termenul cookies pe internet si de faptul ca internetul iti „serveste” rezultate si reclame in functie de cautarile pe care le faci de obicei. Asadar, daca tot vanezi o oferta pe un site, s-ar putea sa nu o poti vedea pe cea mai buna, ci tot pe cele pe care le-ai vazut inainte. Prin urmare, cel mai bine este sa dai o noua cautare incognito si sa te convingi singura de aceasta metoda.

  1. Compara preturile biletelor pe mai multe site-uri

Atunci cand cumperi bilete de avion, nu te uita niciodata pe un singur site, ci verifica mai multe surse. Vei fi surprinsa sa descoperi ca exista diferente destul de mari intre companiile aeriene si agentiile de turism.

  1. Alege-ti cu grija zilele in care pleci in calatorie

Stiai ca poti gasi bilete de avion ieftine daca, in loc sa pleci intr-o zi de vineri, pleci in una de miercuri? Avand in vedere ca multe persoane tind sa plece intr-o calatorie vinerea ori cu o zi inainte de o sarbatoare mare, companiile pun preturi mai mari in acele perioade.

  1. Cumpara un pachet de vacanta complet

Biletele de avion se pot dovedi mai ieftine daca achizitionezi o oferta care include si cazarea. Nu numai ca vei face economii, dar vei prinde si doi iepuri dintr-o lovitura.

  1. Nu cumpara bilete de avion cu plecare din Bucuresti

Deseori, zborurile cu plecare din Bucuresti sunt mai scumpe decat cele din alte orase ale tarii. Daca esti din provincie, poti pleca direct de acasa intr-o calatorie mai ieftina. Nu de putine ori am verificat, comparat si observat ca poti prinde zboruri mai ieftine spre orase europene daca pleci din Craiova, Iasi ori Cluj.

  1. Gasesti bilete de avion ieftine la zborurile cu escala

Zborurile directe sunt mai scumpe decat cele cu escala, asa ca poti sa tii cont si de acest truc la urmatoarea calatorie, in special daca este vorba de o destinatie care poate sa iti „topeasca” economiile rapid.

Mai cunosti si alte trucuri prin care gasesti bilete de avion ieftine? Nu ezita sa le impartasesti cu noi.

Daca tot ai aflat cum poti sa faci economii la zbor, iata cateva destinatii de vacanta de care te vei indragosti.

Foto: Guliver

Comentarii