Arte in Bucuresti 2018, eveniment ce reuneste creatiile a zeci de artisti

26
Arte in Bucuresti 2018

Uniunea Artistilor Plastici din Romania, sustinuta de Primaria Municipiului Bucuresti prin Expo Arte, organizeaza un eveniment care nu trebuie ratat: Arte in Bucuresti 2018.

Cu acest prilej, la galeriile de arta Orizont, UNA Galeria, Galateca, Mobius Gallery – UnSpatiu, Lavacow si Caminul Artei vor putea fi vazute lucrari ce poarta semnatura a peste 50 de artisti bucuresteni. Curatorul editiei din acest an a evenimentului Arte in Bucuresti 2018 este Calin Stegerean, critic de arta si manager cultural.

Stegerean promite pentru intervalul 6-19 decembrie o expozitie ampla de o deosebita valoare. Aceasta initiativa a fost gandita in scopul de a facilita accesul la cultura si de a valorifica creatia artistica produsa in Capitala.

Arte in Bucuresti 2018 incurajeaza stimularea creativitatii in familii

Tema expozitiei din cadrul Arte in Bucuresti 2018 a fost inspirata de dezbaterile desfasurate in aceasta toamna pe tema familiei si a cuplului. Astfel, in cadrul acestor prezentari vor fi expuse creatii apartinand unor cupluri, companioni si familii cu talente de exceptie in aceasta zona, a artelor plastice. Accesul este gratuit.

„Expozitia prezinta pentru prima data publicului creatiile artistice realizate de cupluri de artisti, impreuna sau individual, cele care au rezultat ca urmare a unor afinitati personale sau acelea care provin din familii de artisti, intinse uneori pe mai multe generatii. Desi la selectia lucrarilor s-a avut in vedere cea mai inalta calitate artistica, aceasta este o expozitie in primul rand despre autorii ei”, a declarat Calin Stegerean, curatorul Arte in Bucuresti 2018.

La galeriile de arta care vor gazdui expozitiile vor putea fi admirate lucrari de Reka Dup si Darie Dup, Marian Zidaru – Victoria Zidaru, Olga Morarescu-Marginean, Viorel Marginean, Alexandru Marginean. De asemenea, vor participa cu lucrari si Catalin Badarau, Bianca Mann, Scutaru Elena – Scutaru Marcel, Ion Nicodim – Ariana Nicodim, Giorgiana Cozma – Dumitru Cozma, Florentina Voichi, Mircea Roman. Alti artisti care isi expun creatiile in galeriile de arta mai sus amintite sunt Ion Anghel – Gh. I Anghel, Ion Grigorescu – Ruxandra Grigorescu, Adela Petrescu, Marin Gherasim – Alina Gherasim – Amelia Gherasim, Cela Neamtu – Costin Neamtu – Lisandru Neamtu – Malin Neamtu, Ana Zoe Pop, Cristian Pentelescu, Aurel Vlad – Elena Vlad, Horea Pastina – Ovidiu Pastina, Adriana Blendea – Maria Blendea. Lista zecilor de artisti implicati in acest proiect este completata de Stefan Pelmus – Maria Pelmus- Bogdan Pelmus – Magda Pelmus – Theodor Pelmus, Dan Popovici – Radu Popovici, Cristiana Russu – Liviu Vladimir Russu, Constantin Blendea, Calin Dan, Iosif Kiraly, Reka Dup – Darie Dup, Silvia Radu, Vasile Gordu.

Inaugurarea evenimentului va avea loc pe 6 decembrie, ora 16.00 la UNA Galeria, printr-o masa rotunda cu titlul „Amoruri si genealogii artistice”, la care vor participa criticii si istoricii de arta Ruxandra Garofeanu, Magda Carneci, Calin Stegerean si Ioana Marinescu.

Daca ti-a placut acest articol, te poate interesa si unde o sa concerteze Andra in luna decembrie.

 Foto: Instagram

Comentarii