Apa alcalina naturala – calitati si beneficii de neegalat (P)

5274
Apa alcalina naturala

Auzim deseori la televizor cat de importanta este hidratarea pentru organism, dar trebuie sa fim atenti si la calitatea apei pe care alegem sa o consumam. In ultima vreme, specialistii in nutritie recomanda apa alcalina naturala, asa cum este apa Aur’a.

Poate ca termenul de apa naturala alcalina iti aduce aminte de chimie si suna a ceva complicat, dar de fapt este vorba de apa cea de toate zilele, doar ca aceasta are proprietati hidratante si curative. Numeroase cercetari au evidentiat beneficiile pe care le aduce sanatatii acest tip de apa, iar acestea nu sunt deloc de neglijat.

Tot mai multe vedete de la noi si din strainatate au ales sa consume apa alcalina naturala si sustin ca rezultatele nu intarzie sa apara. Nu doar ca este ideala pentru o buna hidratare (esentiala mai ales pe perioada sezonului estival), ci si pentru ca ajuta la prevenirea mai multor probleme de sanatate.

Ce este apa alcalina naturala

Simplificand, iti poti da seama daca o apa este alcalina dupa pH-ul acesteia. Bine de stiut este ca pH-ul se poate masura pe o scara de la 0 la 14. In timp ce o substanta care are un pH mai scazut este considerata ca fiind acida, una cu un pH mai ridicat este alcalina.

Delimitarea dintre cele doua este reprezentata de cifra 7 pe scara pH-ului. De exemplu, un produs ce are pH-ul 1 sau 2 este unul foarte acid. La polul opus, un produs ce are pH-ul 13 sau 14 este unul puternic alcalin. Spre deosebire de apa potabila pe care o gasim la robinet in locuintele noastre si care are un pH neutru (in medie 7), apa alcalina naturala are un pH ridicat, aproape de 9.

De ce este atat de important pH-ul pentru sanatate? Pentru ca poate influenta actiunea fiecarei celule din organism. De aceea, specialistii in nutritie recomanda includerea in alimentatia zilnica a produselor care au o aciditate mai crescuta, dar si a unora care sunt considerate puternic alcaline (care au un pH mai mare de 7). Esential este echilibrul in ceea ce priveste consumul acestor alimente, dar si alegerea unui sortiment de apa care sa fie de fapt un aliat pentru sanatate si care sa aiba si rol terapeutic, asa cum este apa naturala alcalina Aur’a.

Apa Aur’a provine direct din inima naturii

O buna varianta pe care o poti alege daca doresti sa incepi sa consumi apa alcalina naturala este Aur’a. Acest sortiment de apa care provine din muntii Banatului aduce numeroase beneficii sanatatii. Nu doar ca are un pH la sursa de 8.0-8.4, care se mentine si dupa imbutelierea doar in sticla de sticla, ci este pura, mai exact ea este imbuteliata asa cum iese din munte, nu contine bacterii, materii organice, metale grele si nici concentratii de nitriti si nitrati.

Un alt beneficiu deloc de neglijat este faptul ca izvorul din care apa provine este unul situat intr-o zona fara activitati industriale, agricole sau turistice, la mare distanta de posibile surse de poluare. Un alt aspect care diferentiaza apa alcalina naturala Aur’a de celelalte sortimente pe care le gasesti pe rafturile magazinelor este ca ea contine aur si argint sub forma coloidala.

Apa alcalina naturala romaneasca recunoscuta international Aur’a este de ajutor in prevenirea si ameliorarea afectiunilor

Includerea Aur’a in dieta zilnica favorizeaza eliminarea reziduurilor din organism, imbunatateste digestia si hidrateaza mai bine decat apele cu pH neutru. „Nu putine sunt beneficiile pe care le aduce sanatatii apa alcalina naturala. In primul rand, consumul ei ajuta la echilibrarea balantei acide determinate de pesticidele si aditivii alimentari, de un consum frecvent de alimente procesate, de cantitatea prea mare de proteine pe care o consumam, dar si de uzul de alcool si de stresul de zi cu zi. De asemenea, apa alcalina naturala mai are proprietatea de a ameliora starile de oboseala si de balonare, neplaceri ce apar cand nivelul de aciditate din organism este unul ridicat“, explica Dana Stoian, medic primar endocrinolog, absolventa a Institutului de Nutritie Integrativa din Statele Unite ale Americii. Rezultatele recentelor studii in domeniu au mai evidentiat si faptul ca apa alcalina naturala mentine sanatatea oaselor prin nivelul optim de minerale pe care il contine, dar ajuta si la prevenirea gastritelor si ulcerelor.

Acum, ca ai descoperit care sunt beneficiile apei Aur’a si de ce este bine sa o incluzi in dieta, este bine sa stii ca ea este comercializata prin distribuitor unic Aqua Aurum Distribution, in reteaua magazinelor Naturalia, in magazine bio, in Auchan, Mega Image, Cora, Selgros, benzinariile Rompetrol, reteaua Inmedio. Pentru mai multe informatii pentru Bucuresti, suna la numarul de telefon: 0723.303.696, iar pentru Timisoara: 0757. 071.799.

Pentru gurmanzi si amatorii de senzatii racoritoare, Aur’a se gaseste si in varianta carbogazificata, ca un excelent companion pentru cine copioase sau pentru seri lejere de vara.

Daca ti-a placut articolul despre apa alcalina naturala Aur’a, poti sa mai citesti si despre recomandarile medicului de familie: analizele pe care sa le faci anual.  

Foto: Pr/Guliver

Comentarii