Antreprenoriat fara varsta: idei de afaceri pentru persoanele aflate la inceput de drum

237
antreprenoriat fara varsta

Daca iti doresti un business numai al tau, insa in acelasi timp nu esti dispus sa risti incepand de la zero o afacere ce nu ai certitudinea ca va functiona, iata 4 francize pe care le poti achizitiona imediat. Cu aceste sugestii incluse in categoria antreprenoriat fara varsta, poti atinge succesul indiferent de anii din buletin!

Sistemul de franciza este unul cu mare potential pentru antreprenorii ce se afla la inceput de cariera pentru ca, prin achizitia unei francize, francizorul iti ofera la cheie mai multe lucruri. E important atat business-ul fizic, material, cat si know-how-ul, impreuna cu toate demersurile legale si financiar contabile, pe care trebuie sa le pui la punct inainte de a deschide si chiar si in timpul activitatii. Altfel spus, el iti ofera suport pe tot parcursul desfasurarii contractului.

Antreprenoriat fara varsta: OKFEA – Coffee shop & juice bar

Okfea a dezvoltat un concept modern si alternativ de mini-cafenea ce foloseste una dintre cele mai premiate sortimente de cafea din lume. Brandul folosit face parte din asociatia Certified Speciality Coffee, ce promoveaza cultura cafelei de inalta calitate si garanteaza nivelul superior al blendurilor comercializate de membrii sai.

Pretul de achizitie al acestei francize este de 3500 de euro, iar costul initial de amenajare si utilare al spatiului, impreuna cu un prim stoc de marfa, este cuprins intre 10 000 si 20 000 de euro, in functie de dimensiunea spatiului. Intreg procesul de implementare dureaza aproximativ 6 saptamani de la semnarea contractului.

La Jetoane: spalatorie auto self-service

La Jetoane este un lant de spalatorii auto self-service cu un aspect modern, young, inspirat dupa modelul spalatoriilor din vestul Europei. E un concept ce a fost implementat si in Romania in 2013 si care a ajuns acum la 4 locatii, dintre care 3 in Iasi si una in curs de lansare in Barlad.

Costul pentru implementarea unui astfel de proiect este intre 35.000 si 100.000 de euro, in functie de numarul de boxe de spalare si, foarte important, trebuie sa dispuna de timp pentru implementarea locatiei, aproximativ 6 luni, si sa se implice in administrarea business-ului.

Antreprenoriat fara varsta: Ritter Broker de Asigurari si Reasigurari

Ritter – Broker de Asigurare si Reasigurare SRL, companie cu capital 100 % romanesc si cu o experienta de aproape 10 ani de intermediere, consultanta si asistenta in domeniul asigurarilor, se extinde in sistem de franciza, cautand colaboratori si parteneri in toata tara.

Aceasta este, practice, o franciza fara un cost prestabilit. Dupa demararea negocierilor, daca potentialul partener este acceptat de catre compania mama, acesta va urma sa doteze si amenajeze un spatiu din surse proprii, iar mai apoi va putea vinde si intermedia asigurari si brokeraj de leasing de la toate companiile cu care Ritter Broker desfasoara deja relatii financiare. In lunile februarie – martier, Ritter Broker ofera si 50 de cursuri gratuite de formare in domeniul brokerajului de asigurari.

Salad Box

Salad Box este un brand deja cunoscut la nivel national si nu numai, este un healthy fast-food daca il putem numi asa, un loc in care iti faci propria salata cu ingrediente proaspete si naturale. In momentul de fata, lantul Salad Box a implementat peste 70 de locatii pe 3 continente si a incheiat anul cu o cifra de afaceri per grup de 24 milioane de euro.

Cat despre costuri, investitia depinde de regiunea in care doresti sa deschizi franciza, dar si de tipul si suprafata spatiului. Estimarile financiare vor fi facute initial de francizat in cadrul planului de afaceri ce va insoti aplicatia pentru franciza.

Acum, ca ai descoperit ca exista antreprenoriat fara varsta si ce optiuni exista, te mai poate interesa si articolul despre Cum sa faci bani de acasa. 6 idei care iti pot rotunji veniturile!

Foto: PR

Comentarii