Gala Premiilor Stela Popescu: Andra a ramas fara cuvinte la discursul lui Horia Moculescu

1747
Andra a ramas fara cuvinte

Miercuri seara, pe scena Teatrului de Revista Constantin Tanase, au fost decernate Premiile Stela Popescu pentru femeile de succes care exceleaza in domeniile in care regretata actrita a activat. Premiul de Excelenta in Muzica i-a fost inmanat sotiei lui Maruta de catre Horia Moculescu. Andra a ramas fara cuvinte cand compozitorul a rostit mai multe cuvinte de lauda la adresa ei.

Dupa ce a urcat pe scena, Horia Moculescu a inceput prin a descrie relatia pe care o avea cu Stela Popescu si cat de mult a apreciat-o. „Vedeti, dumneavoastra, toata lumea fuge de batranete, dar batranetea iti da dreptul sa te lauzi, cum ma laud eu cu Stela, ca o stiu din 1962. Batranetea imi da dreptul sa va spun cate zeci de spectacole am jucat impreuna“, si-a inceput discursul cunoscutul artist. Si a continuat: „Stela era un munte de energie, avea un umor taios, care imi facea o placere nemaipomenita. Eu eram un mare, daca vreti, eram un adulmecator de umor in jurul meu, pentru ca viata este destul de urata incat sa avem nevoie de ras permanent. Ii era teama ca nu canta foarte bine. Stela, nu esti Maria Callas! Nu e nevoie sa canti ca ea si ceea ce ai tu de spus Maria Callas nu putea sa spuna. (…) In ceea ce priveste cantatul, pentru ca de aceea sunt aici, am acompaniat-o de nenumarate ori in spectacole si era mai fericita ca niciodata – ea spunea ca sunt foarte sever – nu i-am facut nicio observatie, pentru ca nu aveam cum. N-aveam cum, pentru ca nu aveam pretentia ca ea sa cante asa cum va canta, probabil, cea pe care trebuie s-o premiez in aceasta seara cu toata convingerea“.

Dupa ce i-a adus un omagiul Stelei, Horia Moculescu a tinut sa spuna ca cea pe care o va chema pe scena este o solista cu o paleta interpretativa exceptionala. Andra a ramas fara cuvinte cand acesta a marturisit de ce o apreciaza. „O stiu de cand avea, cred, 14-15 ani. (…) Daca ati asculta-o sau ati ascultat-o cantand romante, o fata tanara cantand romante sa te miste pe tine, om in varsta, numai prin talentul exceptional pe care il poate exprima, cu niste mijloace neprefacute, din sangele acela clocotitor al ei, Andra“, a tinut compozitorul sa puncteze.

Andra a ramas fara cuvinte la discursul lui Horia Moculescu

Vizibil emotionata, Andra a marturisit intr-o postare pe blogul de pe AndraOnline ca a fost unul dintre acele momente in care nu si-a mai gasit cuvintele. Desi avea un discurs pregatit, felul in care Horia Moculescu a descris-o a reusit sa atinga o coarda sensibila. „Am un nod in gat, nu mai am vocea aceea asa frumoasa acum. Buna seara si bine v-am gasit! Multumesc din toata inima pentru aceste vorbe (aici a oftat), sa merit eu asa vorbe frumoase?! Multumesc din toata inima pentru acest premiu! Ma bucur sa ma aflu in fata voastra, dar trebuie sa va marturisesc ca cel mai mare premiu pentru mine este faptul ca am cunoscut-o personal pe doamna Stela Popescu, ca am reusit sa o strang in brate, sa-i spun cat de mult o iubesc si cat de mult o admir. Pentru ca stiu cata lume isi doreste acest lucru, eu sunt mandra ca am reusit s-o strang in brate. Va multumesc din toata inima si va doresc Sarbatori fericite!“, a marturisit ea.

Ca raspuns la cuvintele ei, Horia Moculescu a tinut sa precizeze: „Este foarte modesta si crede ca vorbele pe care le-am spus eu cuprind mai mult adevar decat cel real. Nu e adevarat, asa e cum v-am spus eu!“. Andra l-a imbratisat pe compozitor, a luat din nou cuvantul si a spus: „Eu vreau sa va multumesc ca, dintr-atatea voci frumoase din Romania, m-ati ales pe mine. Multumesc!“.

Acum, ca ai vazut un video cu momentul in care Andra a ramas fara cuvinte la discursul lui Horia Moculescu, descopera si clipul in care artista ne ureaza Craciun fericit.


Foto: Facebook

Comentarii