Afla totul despre Crossfit, cel mai cool mod de a face miscare

56

Atunci cand iei in considerare trecerea la un antrenament de tip Crossfit, trebuie sa te inarmezi cu informatie, rabdare si perseverenta. Actrite celebre precum Jessica Biel, Jessica Alba si Cameron Diaz isi dau cuvantul ca acest tip de miscare este secretul lor pentru a se mentine in forma, ceea ce, trebuie sa recunoastem, e o idee atragatoare. Cine nu ar vrea sa arate ca ele?

E bine sa schimbam tipul de antrenament din cand in cand, tocmai pentru ca nu numai mintea, ci si corpul nostru se obisnuieste cu el. Si se plictiseste in acelasi timp. De asta, cei care inventeaza concepte de noi moduri de a face miscare au mari sanse de a deveni celebri peste noapte.

Crossfit este un tip de antrenament care combina cele mai eficiente miscari din diverse tipuri de sporturi. Astfel, poti beneficia de efectele asupra musculaturii ca si cand ai practica din mai multe domenii de fitness.

Crossfit imbina elemente de cardio, anduranta, cu forta, imbunatateste flexibilitatea, viteza si precizia. Stimuleaza in acelasi timp perseverenta, coordonarea si echilibrul. Crossfit are la baza miscari naturale, imprumutate din domenii precum cel al gimnasticii, culturismului ;i atletismului. Totul se desfasoara la o intensitate maxima, pentru a obtine rezultate spectaculoase. Initial, fiecare incepe de la nivelul sau, lucreaza la ce intensitate poate, urmand sa isi dezvolte forta musculara pentru a suporta intensitati ridicate.

Antrenamentele Crossfit pot avea scopuri diferite: reducerea tesutului adipos (se combina genoflexiuni cu flotari -cat mai multe repetari), tonifiere generala (tractiuni la bara, flotari, fandari si abdomene) sau cresterea masei musculare.

Comentarii