3 trucuri ca sa prelungesti viata bateriei tale de la iPhone

31

Deja ii cunosti personalitatea bateriei si stii ca sunt momente grele, in care te lasa cand iti e lumea mai draga. De asta, te-ai pregatit. Ai cate un incarcator portabil in fiecare buzunar, geanta, usa de la masina. Si… cu toate astea, parc ti-ai dori sa se inventeze odata si formula aceea magica de baterie, care se incarca in 10 minute si tine 3 zile intregi.

Pana cand va da asemenea bucurie peste noi, sunt cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti doresti sa prelungesti viata bateriei tale.

1 Opreste Background App Refresh – asceasta este o setare, prin care aplicatiile sunt actualizate inainte ca tu sa le folosesti. De exemplu, telefonul stie ca tu te trezesti la 7 si la 7.10 de obicei intri pe facebook. Asa ca, o sa faca un update la facebook in jur de ora 7. Ceea ce mananca baterie, normal.

Iata cum sa opresti aceasta setare>

 1. Intra in Settings
 2. General
 3. Background App Refresh
 4. Poti fie anula aceasta functie complet sau optimiza in functie de nevoile tale

2 Nu actualiza aplicatiile automat – daca ai iOS 7 sau o versiune mai noua, probabil ca nu ti-ai mai updatat aplicatiile de mult timp. De ce? Fiindca acest lucru se intampla automat. Ceea ce consuma baterie, iti dai seama. Daca mereu verifica statusul aplicatiilor tale. Iata cum poti opri acest proces:

 1. Intri in Settings
 2. iTunes & App Store
 3. In sectiunea Automatic Downloads, intri pe Updates
 4. Comuta pe Off/white

3 Foloseste luminozitate automata sau redusa a ecranului. E firesc ca atunci cand telefonul are luminozitate mai mare, el consuma mai multa energie. Iti recomandam sa ai grija ca setarea sa fie pe un reglaj automat sau chiar pe o luminozitate redusa. Unde mai pui ca e si mai comod pentru ochi. Iata cum poti obtine asta:

 1. Intra in Settings
 2. Display & Brightness (numit Brightness & Wallpaper in iOS 7)
 3. Comuta Auto-Brightness pe On/green

Comentarii