3 trucuri pentru a memora usor, de folos inainte de examene

1288
Trucuri pentru a memora usor intr-un timp mai scurt

Te pregatesti pentru un examen sau o sedinta unde trebuie sa tii un discurs important? Invata aceste trucuri pentru a memora usor si vei trece cu brio aceasta provocare.

Psychologytoday.com scrie ca exista cateva solutii generale, testate de specialisti, care dau rezultate excelente in acest sens. Ti le detaliem pe cele mai eficiente si simple trucuri pentru a memora usor.

Ai nevoie de rabdare si de perseverenta. La inceput, s-ar putea sa fie nevoie sa citesti cursurile sau prezentarile de mai multe ori, pana vei intelege logica informatiilor. Cand ai de dat teste tip grila si detii raspunsurile, e bine sa nu inveti pe de rost raspunsurile. In acest fel, nu vei aprofunda teoria si iti va fi greu sa dai raspunsuri corecte, daca se fac schimbari de ultim moment in grilele cu intrebari.

Trucuri pentru a memora usor – dormi, odihna te ajuta sa retii informatii

Iti doresti sa inveti cat mai mult posibil, insa uiti ca esti dupa o zi grea la serviciu sau alte activitati solicitante in care te-ai implicat? Daca la inceput ai impresia ca vei face fata, in scurt timp observi ca ai probleme cu capacitatea de memorare si intelegere. Oboseala te impiedica sa intelegi informatiile. Daca, totusi, reusesti sa captezi ceva date, epuizarea va continua sa te saboteze si iti va sterge rapid din minte mare parte din ce ai memorat. Pe scurt, inainte sa te apuci de invatat, trebuie sa te asiguri ca te-ai odihnit. In caz contrar, vei pierde timpul cu recititul informatiilor. Cand ai mintea limpede, retii mai usor ce ai de invatat.

Asigura-ti un climat linistit

Cand inveti, ar fi bine ca mediul de studiu sa fie unul calm si fara zgomote, care te pot distrage. Sunetele din exterior, indiferent de nivelul ridicat sau scazut de decibeli, iti vor atrage atentia de la invatat.

Reaminteste-ti pentru ce inveti

Inainte sa te apuci de invatat, adu-ti aminte de ce vrei sa faci acest lucru. Daca o faci pentru a demonstra cuiva ca poti sau pentru a obtine aprecierea la locul de munca, dar nu ai de gand sa te folosesti de ce ai invatat, e posibil sa-ti fie mai greu sa te mobilizezi pentru studiu. Motivatia vine din interiorul tau si doar tu poti gasi resursele pentru a acumula informatiile. Cand trebuie sa rezolvi un lucru pentru tine, solutia vine de la sine. Pune in balanta motivele pentru care doresti sa obtii o diploma sau noteaza pe o foaie cat de mult te vezi practicand meseria mult-dorita. Vei afla multe lucruri despre tine!

Citeste si articolul despre Parfumuri pentru sezonul rece. 8 recomandari aromate pentru iarna

Foto: Guliver

 

Comentarii