3 pasi pentru a-ti feri relatia de adulter

492

Este un mit vechi de cand lumea, care spune ca doar cei care nu sunt fericiti intr-o relatie ajung sa isi insele partenerul. Adevarul este ca si cei dintr-o casnicie fericita se pot simti tentati la un moment dat sa calce stramb. Nu exista reteta de protectie a relatiei impotriva inselatului, insa anumite strategii de termen lung pot functiona. Iata cateva idei:

Aminteste-ti ca juramantul de la bine si la greu a fost facut dintr-un motiv. Sau mai multe. Fa inventarul acelor motive si vezi care ar fi alegerea la momentul prezent. Uneori ajuta sa stim ca avem libertatea de a decide in fiecare zi cine vrem sa fim si cu cine sa ne petrecem timpul. Sunt sotia lui X, fiindca eu aleg sa imi petrec ziua de astazi cu el. Nu ma obliga nimeni, nici un document pe care l-am semnat.

Atentie la zonele cu risc crescut de infidelitate: job-ul si internetul. La birou, oamenii petrec mult timp impreuna, au planuri si teluri comune, plus ca se intalnesc mereu cand sunt pusi la patru ace si nici nu sunt nevoiti sa discute despre cine a luat paine ultima data si cine nu a platit facturile la timp. Unde mai pui si moda „team building-urilor” din deplasare, unde multe lucruri se intampla fara sa stii de unde ti se trag. Un principiu bun de gestionare a relatiilor profesionale este sa nu impartasim prea multa informatie personala si sa raspundem la intrebarea: As face sau spune asta, daca sotul/sotia mea ar fi aici? Daca raspunsul este nu, ar fi bine sa plecam urgent, fiindca ne aflam intr-o zona de risc.

Acelasi lucru este valabil si pentru relatiile virtuale, pe internet. In ultimul timp, au luat nastere „aventurile virtuale”, care se intampla exclusiv pe internet si, poate nici nu trec mai departe de nivelul emotional. Cu toate astea, se produce o indepartare a partenerilor si se resimte o tradare reciproca. O ideea pentru a preveni asta este de a filtra totul prin intrebarea: cum ar reactiona partenerul meu daca ar citi asta? Daca raspunsul te face sa ii ascunzi totusi conversatiile, inseamna ca e momentul sa parasesti zona de risc.

Spune-i deschis partenerului tau ca te simti atras/a de alta persoana. A crede ca, gata, ne-am casatorit si asta ne-a sters de pe radarul feromonilor turbati este o mare pacaleala. Ba dimpotriva, e foarte normal sa ne simtim inca atrasi de anumite persoane, sa ne placa altele. Ne-am casatorit doar, asta nu inseamna ca am murit pe dinauntru. Iar a marturisi asta in mod sincer partenerului poate aduce exact sarea si piperul de care aveati nevoie.

Comentarii