Visezi sa ai propriul tau castel? Italia ofera pe gratis 100 de conace si castele. Iata conditiile!

53

Ai visat de mic sa ai propriul castel in care sa traiesti o viata ca-n basme? Visele ar putea deveni acum realitate, pentru ca statul italian vine cu o propunere foarte interesanta pentru cei care sunt dispusi sa-si dezvolte o afacere in frumoasa Italie. Acesta ofera pe gratis peste 103 edificii istorice cu o arhitectura aparte, intr-un cadru natural fermecator din apropierea insulelor Sicilia si Sardinia.

Credit foto: MattC77
Credit foto: MattC77

Ministerul italian al Turismului impune viitorilor proprietari obligativitatea de a-si dovedi intentia transformarii locatiei intr-o destinatie atractiva pentru iubitorii de turism. Fie ca e vorba despre un spa, hotel, restaurant sau orice altceva, viitorul edificiu trebuie sa se dovedeasca a fi o investitie atractiva in zona.

Credit foto: TuAnh Nguyen
Credit foto: TuAnh Nguyen

„Proiectul a fost gandit sa promoveze si sa sustina dezvoltarea turismului. Scopul este ca aceste cladiri să fie transformate in facilitati pentru toti acesti calatori, care parcurg zonele respective”, a declarat, pentru The Local Italy, Roberto Reggi, reprezentant al Agentiei Proprietatii de Stat italiene.

Credit foto: Stefano Viaggio
Credit foto: Stefano Viaggio

Procedura pe care trebuie sa o parcurga doritorii de astfel de afaceri poate fi gasita aici. Pentru eligibilitate exista si conditii: nu trebuie sa depasesti 40 de ani, iar candidatura trebuie depusa pana pe 26 iunie.

Credit foto: Gennaro Leonardi
Credit foto: Gennaro Leonardi

Daca nu poti candida acum acum, mai ai o sansa! Peste doi ani, Ministerul italian al Turismului va da in folosinta inca 200 de astfel de castele, ferme si manastiri.

Comentarii